<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221930" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов се ра...

Заместник-омбудсманът разкри защо е подала оставка

29 Март 2024
0 235

Заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова обясни защо е подала оставка и така де факто отпада от списъка с възможни кандидати за служебен премиер, съобщава БНТ.

По повод на множеството публикации за моята оставка като заместник-омбудсман, искам да заявя, че, по мое дълбоко убеждение, омбудсманът и зам.-омбудсманът на Република България са неполитизирани лица, които защитават правата и свободите на всички български граждани. В този смисъл, намирам заемането на политическа длъжност, каквато несъмнено е тази на министър-председателя, за несъвместимо с упражняваните от мен функции като зам.-омбудсман.”, заявява Елена Чернева.

Заместник-омбудсманът разкри защо е подала оставка
Елена Чернева-Маркова. Източник: youtube / Ombudsman of the Republic of Bulgaria

Заместник-омбудсманът тактично избегна възможността да стане служебен премиер (видео)

Председателят на Народното събрание Росен Желязков уведоми парламента преди два дни, че заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова подава оставка по лични причини.

Заместник-омбудсманът разкри защо е подала оставка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deadpool

    29 Март 2024

    Това означава, че тя ще е новият служебен премиер след като е подала оставка като заместник -омбудсман. Реално нищо не я спира да стане защото няма да съмвместява двете длъжности

Реакции