<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=222039" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Григор Димит...

Феноменален Гришо отива на финал в Маями (видео)

30 Март 2024
0 1243

Феноменален Гришо отива на финал в Маями след като тази нощ разгроми четвъртия в схемата – германеца Александър Зверев. Двубоят беше много оспорван и завърши с 6:4, 6:7, 6:4 след игра над два часа и половина. 

Българинът спечели първия сет след пробив при 5:4, въпреки че играта беше доста равностойна. Това се пренесе и във втория сет, където пробиви нямаше и всичко трябваше да се реши с тайбрек. Там германецът беше на висота и изравни сетовете до 1:1.

В третия сет обаче първата ни ракета достигна до пробив при 3:3, а оттам до края не допусна изненада и затвори мача.

„Много исках да се върна обратно в Топ 10 на ранглистата. На няколко пъти бях на 1-2 мача от това да го постигна, но ето, че днес се случи. Играх много силно и поддържах добра дисциплина през последните месеци. Резултатът е добър, но работата ми не е свършена. Вече мисля за финала в неделя и нямам търпение да изляза на корта”, коментира българинът след мача.

Предстоящият финал ще бъде трети за Димитров на ниво Мастърс. През 2017 г. той спечели титлата в Синсинати, а миналия сезон загуби от Новак Джокович в Париж.

Мачът за титлата е насрочен за неделя вечер, а там опонент на първата ни ракета ще бъде Яник Синер, който отнесе Даниил Медведев в другия полуфинал.

Григор Димитров връхлетя отново в топ 10

Освен мач за трофея победата ще донесе и завръщане на Димитров в топ 10 на световната ранглиста. Дори и да не спечели титлата в Маями, Димитров ще стигне до деветата позиция. А триумф в Маями ще го изстреля на седмото място.

Видео: Х / Tennis TV

Феноменален Гришо отива на полуфинал в Маями

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции