<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=222177" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Инцидент с бъ...

“Превръщат ни в затворници в домовете ни”: Пловдивчани протестират срещу нов строеж (видео)

01 Април 2024
0 146

Пореден случай на строителство върху зелени площи изкара тази сутрин жители на Пловдив на протест, показва NOVA.

Обитателите на 10 жилищни входа се вдигнаха на бунт срещу намерението на частна болница и строителен предприемач да издигнат под прозорците им ново болнично крило и многоетажна кооперация. Според живеещите в района строителството до прозорците на жилищата им е абсурдно.

&#8220;Превръщат ни в затворници в домовете ни&#8221;: Пловдивчани протестират срещу нов строеж (видео)
Стоп кадър: NOVA.

Превръщат ни в затворници в собствените ни домове.”, твърдят хората. Според Мария Николова отстоянието на строежа от нейния блок на ул. „Царевец” ще е 10 м.

Потенциален строеж заплашва минералната вода в “Княжево” (РЕПОРТАЖ)

По думите на районния кмет Тони Стойчева двата терен са частни. Единият е собственост на болницата, а другият – на частен инвеститор. Разрешението за отсичане на дървета в района пък било издадено в предишния кметски мандат – октомври месец 2023 г.

Лечебното заведение можело да издигне 5-етажна сграда, но сега намеренията са тя да е по-висока. От болницата твърдят, че освен корпус, ще бъде изграден многоетажен паркинг и парк. Първата копка ще е през май.

“Превръщат ни в затворници в домовете ни”: Пловдивчани протестират срещу нов строеж (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции