<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=222281" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте запове...

Ето как Бойко Рашков отговори на МВР за назначението на съпругата на Нотариуса (видео)

02 Април 2024
0 672

Ето как Бойко Рашков отговори на МВР за назначението на съпругата на Нотариуса. Депутатът от ПП-ДБ беше министър на вътрешните работи в периода май 2021 – юли 2022 г. Той коментира публикувания в понеделник документ за назначаване на съпругата на Мартин Божанов. Под заповедта се вижда печат с името на Рашков, пише Дневник.

Вижте заповедта за назначаването на жената на Нотариуса в структурите на МВР

В предаването “Денят с Веселин Дремджиев” Рашков уточнява, че през октомври, ноември 2020 г., когато министър на вътрешните работи е бил Христо Терзийски от ГЕРБ, ГДБОП, оглавявана тогава от Любомир Янев, е обявила външен конкурс за разследващ полицай.

Практика, която тази служба не е познавала, според Рашков.

Ето как Бойко Рашков отговори на МВР за назначението на съпругата на Нотариуса (видео)
Снимка: стопкадър/видео

Изтича конкурсът, има няколко души, които са издържали изпитите. В списъка е и Гергана Божанова, която е външен кандидат. В смисъл, че тя не е била служител на МВР“, отбелязва той. Добавя, че в практиката на ГДБОП нямало нито един външен конкурс за назначаването на външен кандидат. Тя пък е била сервитьорка в “SS club” на Божанов.

Очевидно този конкурс е обявен много преди аз да стана министър на вътрешните работи. Моята и нашата информация е, че между Божанов и тогавашния директор на ГДБОП е имало доста здрава връзка. Иначе няма обяснение как така съпругата на Божанов изведнъж се явява и печели този конкурс“, коментира Рашков.

Що се отнася до заповедта, която той е подписал за назначаването на Гергана Божанова в МВР, тя по думите му е заповед, която е бил длъжен да подпише, независимо че той е бил “на една седмица министър” и му е било невъзможно да проучва всички хора, на които подписва заповеди.

Служителите на ГДБОП много добре са знаели за чия съпруга става дума, директорът на тази служба е знаел за коя съпруга става дума. Може би Калин Стоянов, който сега се прави на незнаещ, на света вода ненапита, е знаел за коя съпруга става дума“. Това подчертава Рашков. Според него политиката на ръководството на МВР през 2020 г. е била такава – да назначат съпругата на Мартин Божанов в ГДБОП.

Докато е служебен министър на вътрешните работи през 2021 г. обаче той назначава Калин Стоянов за шеф на ГДБОП.

Ето как Бойко Рашков отговори на МВР за назначението на съпругата на Нотариуса (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции