<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=222323" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Опозицията н...

Ердоган маха 7 министри след загубата на местния вот в Турция

02 Април 2024
0 115

Седем министри може да загубят постовете си заради лошите резултати на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган на местните избори в неделя, съобщава dir.bg.

Според публикации в редица онлайн издания турският президент ще поиска оставките на министрите на насроченото днес заседание на Централния изпълнителен комитет (ЦИК) на партията.

Опозицията на Ердоган спечели местните избори в ключови градове (видео)

Извънредното заседание на управляващата партия на справедливостта е свикано за обсъждане на резултатите от местните избори. На тях ПСР се класира на второ място след опозиционната Народнорепубликанска партия.

Ердоган маха 7 министри след загубата на местния вот в Турция
Източник: istockphoto/ youtube

Министрите, които “ще трябва да платят сметката” за слабото представяне на изборите за местна власт, са правосъдният – Йълмаз Тунч. Mинистърът на труда и социалното осигуряване Ведат Ъшъкхан, министърът на околната среда, градоустройството и климатичните промени Мехмет Йозхасеки. Mинистърът на здравеопазването Фахреттин Коджа и министърът на търговията Йомер Болат. Министърът на националното образование Юсуф Текин и министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой.

Според списък, достигнал до информационния сайт “Елипс хабер”, ще бъдат поискани оставките на Али Ихсан Явуз, партийния ръководител по изборните въпроси. Както и на целия екип, отговарящ за медийното представяне на партията. А именно: Ертан Айдън, Еркан Кандемир, Фатма Бетюл Саян Кая и Юсуф Зия Йълмаз.

Ердоган маха 7 министри след загубата на местния вот в Турция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции