<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=222407" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте запове...

Свалиха обвиненията срещу Васил Божков за ръководене на престъпна група

03 Април 2024
0 165

Свалиха обвиненията срещу Васил Божков за ръководене на престъпна група. Прокуратурата съобщи, че е приключило разследването по досъдебното производство, водено срещу Васил Божков и още шестима обвиняеми за организирана престъпна група, създадена с цел извършване на убийства, изнасилвания и принуда.

Водещият разследването следовател към отдел “Следствен” на Софийска градска прокуратура (СГП) го е прекратил, тъй като не са намерени доказателства за подобна дейност.

НАП изгуби дело срещу Васил Божков за запор на културни ценности за над 20 млн. лв.

Свалиха обвиненията срещу Васил Божков за ръководене на престъпна група
Снимка: Владимир Шоков/БТА (ПК)

По това дело обвиненията срещу Божков отпадат, но той ще бъде съден за опит за изнасилване, две подбудителства към убийство и подбуждане към умъртвяване, съобщават още от прокуратурата

Увдомява се още, че е повдигнато обвинение срещу Н.С. за извършването на умишлено убийство на Й.Д., подбудител към което е Васил Божков.Обвинителният акт предстои бъде внесен, след като изтече срокът за обжалване пред Софийския градски съд.

Припомняме, че само преди 2 дни НАП изгуби дело срещу Васил Божков за 15 движими паметници на културата от колекцията му на обща стойност малко над 20 млн. лв. 

Свалиха обвиненията срещу Васил Божков за ръководене на престъпна група

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции