<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=222443" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След 11 вандал...

За една нощ вандали отсякоха цяла овощна градина в Ловешко (видео)

03 Април 2024
0 144

За една нощ вандали отсякоха цяла овощна градина в Ловешко. Всички плодни дървета са били отрязани, а някои са на повече от четвърт век, разказва bTV.

Разследване показа, че има чадър над незаконните сечи в Софийска област

Стопанинът на овощната градина Аркади Ибришимов споделя, че за деянието може да са отговорни две семейства, в които той се съмнява. Само преди дни между Аркади и негов съселянин възникнал конфликт заради паркирана кола, която пречела на собственика на овошките.

„Сутринта ми се обадиха, че дърветата ми са отсечени. Казаха ми: „Успокой се, да не вдигнеш кръвно“. Аз не можех да повярвам. И дойдох, за да видя какво чудо е. Тук са отнети поне 50 живота. Тук е по-опасно отколкото в Украйна – настроението е сякаш са починали хора. Дано се вземат мерки и да открият извършителите. Имам съмнения в две семейства“, сподели Аркади Ибришимов.

Кметът на селото, Иво Милчев, определи посегателството като „много страшно“. „Аркади е добър човек, помага на всички хора. Обади ми се сутринта, дойдох – плачеше като жена. Това не е беля, а престъпление. Надяваме се полицията да си свърши работата. Всички органи са задействани, тече разследване“, уточни Милчев.

За една нощ вандали отсякоха цяла овощна градина в Ловешко (видео)
снимка: bTV

Стопанинът на отсечените дървета сподели, че има жена инвалид, но и тя работи рамо до рамо с него.„Върнаха ме в първи клас. Унищожиха ме тези хора. Едно такова дръвче дава плодове, както трябва, след десетата година“, допълни разстроеният Аркади.

„Законите ни са такива, затова се посяга на всичко. Никой не се страхува от нищо. Хващат го, държат го 5 часа в полицията, после го пускат. А на следващия ден е готов да направи същото“, каза друг потърпевш от поголовната сеч.

Според Наказателния кодекс подобно престъпление се наказва с лишаване от свобода до 5 години.

Коментарът на “Господарите”

Това не е обикновена бракониерска сеч. Това е насилие и издевателство над труда на едни хора, отглеждали с години овощната си градина. Срамно и позорно е действието на извършителите. Надяваме се, че органите ще свършат работата си и ще ги накажат! Искаме справедливост!

За една нощ вандали отсякоха цяла овощна градина в Ловешко (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции