<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=222499" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Турските вла...

Турски град ще се управлява от кмет с български корени (видео)

03 Април 2024
0 647

Турски град ще се управлява от кмет с български корени. Мелек Субашъ от Републиканската народна партия ще ръководи град Биледжик в област Мармара, където живеят над 220 хиляди души. Тя беше изпълняващ длъжността кмет в последните две години и спечели убедителна победа с 48 процента и над 17 хиляди гласа.

Да бъдеш жена и в същото време да се занимаваш с политика в Турция все пак има своите трудности, но освен че е много голяма възможност и голяма отговорност към хората, които имат очаквания. Те са свързани с възможността повече жени да бъдат част от политиката, да има равенство на половете. Само по този начин можем да заздравим демокрацията. Участието на жените в политиката носи на самата политика друг прочит. И най-важното – гласът на жените е чут още по-силно“, казва Мелек Субашъ в интервю за БНТ.

Турски град ще се управлява от кмет с български корени (видео)

Събашъ е родена през 1988 година в България. Възпитаничка е на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Смятам, че българската и турската култура са много близки една до друга. Времето, което прекарах в България, ме научи колко е важно да разбираш културата на другия, да изграждаш мостове и да преодоляваш различията. Това изигра много важна роля за поглед към живота. Мога да кажа, че времето в България и социалния живот в София бяха изключително вълнуващи. Пазя много красиви спомени от тези моменти“, казва още Мелек Субашъ.

Опозицията на Ердоган спечели местните избори в ключови градове (видео)

Победата на опозицията на местните избори в Турция доведе в управлението повече жени. Те ще са кметове и на големи градове като Одрин, Текирдаг и Айдън.

Това е най-тежкото поражение за Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието в над 20-годишното им управление. Може да е сигнал за промяна в разделения политически пейзаж в страната. Ердоган го нарече „повратна точка“.

Турски град ще се управлява от кмет с български корени (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции