<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=222523" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Делото "Дебор...

Семейство от Пловдивско стана жертва на схема с ремонт на покриви (видео)

04 Април 2024
0 392

Семейство от Пловдивско стана жертва на схема с ремонт на покриви. Случаят е от село Поповица, където според потърпевшите майсторът на улуци е превърнал в кошмар живота им, разказва NOVA.

“Строители” рекетират клиенти за десетки хиляди левове чрез обещания за ремонти (видео)

Семейството става жертва на добре позната схема с ремонт на покриви и рекетиране за много пари. Те наемат майстора за поправяне на улуци, а в последствие се оказват със свален покрив и поискани 9000 лв., за да бъде възстановен. Стига се и до заплахи и опит за физическа саморазправа.

Потърпевшата Юлия Райчевска-Толова разказа, че майсторът сам се появил пред къщата им. Казал им, че вижда много неща за ремонт. Тя му отказала. „Веднага разбрах, че ще бъдем вкарани в страхотен филм”, разказва Юлия Толова. „Мъжът ми каза да го пуснем все пак, да му дадем шанс”, разказва още тя.

Майсторът предложил да изчисти улуците за 50 лева. Семейството го пуснало. Когато започнал да чисти, намерил и други дефекти. Семейството поискало само да си довърши улуците. Майсторът се качил на покрива и започнал да сваля керемидите. Тогава открил и изгнили греди. Предложил да направи основен ремонт. А сумата започнала да расте.

На другия ден се появил втори майстор. Започнали да идват жените им, семействата им. В последствие се присъединил още един майстор. Той заявил, че е шеф и сумата, за която са се договорили, не е тази. „Цялата сума, която бяхме изчислявали за труд и материали, беше 6 000 лв., но той каза – 9 000. Скочил е върху мъжа ми и го е заплашил веднага да дава парите”, разказа Юлия Толова.

Полицията в Садово е уверила семейството, че ще съдейства.

Семейство от Пловдивско стана жертва на схема с ремонт на покриви (видео)
снимка: NOVA

Коментарът на “Господарите”

Изключително нагли и безочливи измами от страна на “строителите”. Те се възползват от доверието и слабостта на възрастни хора, съсипват домовете им, а след това ги използват за заложник.

През годините от “Господарите” сме ви разказвали за множество подобни грозни схеми, но за съжаление такива практики ще продължават да съществуват. Строителните злоупотреби са често срещани, тъй като е лесно да се скрият, а хората не са склонни да търсят помощ от институциите.

Кметът на Ямбол се оправдава пред нашата камера за схемата с имоти (РЕПОРТАЖ)

Фирма хваната в измами върна парите на потърпевш след наш репортаж

Измами с имоти под наем: Съквартирантки изгоряха с 1400 лева

Строителна фирма ощетява клиенти с хиляди левове чрез измами със сглобяеми къщи

Скрита камера разкри измамите на мнимата дистрибуторка на лакове в Бургас

Серийни измами с дограма

Разследването на случаите и делата могат да се проточат с години, докато собствениците чакат да им бъдат възстановени щетите. Скъпи приятели, подхождайте със съмнение към обещания за евтина и бърза работа и не давайте предварително пари. Когато е възможно, потърсете друго професионално мнение. Съберете максимално много информация и дори записвайте разговорите на телефоните си. Такива действия може да са досадни, но е възможно да ви спестят много главоболия.

Очакваме вашите сигнали за всякакви подобни злоупотреби и нередности на gospodari.com

Семейство от Пловдивско стана жертва на схема с ремонт на покриви (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Форда

    13 Април 2024

    Няма нищо законно в работата на тия умрели Калайджии

Реакции