<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=222549" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Истински тер...

Жена е претърпяла 24 операции за 10 седмици заради „единствена по рода си“ болест

04 Април 2024
0 1239

Жена е претърпяла 24 операции за 10 седмици заради „единствена по рода си“ болест, разказва за канал TLC как е преживяла 24 операции за отстраняването им.

42-годишната Шармейн Сахадео т Чагуанас, Тринидад, страда от „единствено по рода си“ генетично заболяване, наречено NF-1 неврофиброматоза, което причинява растеж на тумори по протежение на нервите в тялото.

Симптомите включват светло или тъмнокафяви петна, появяващи се навсякъде по тялото. Меки, неракови тумори върху или под кожата, групи от лунички на необичайни места и проблеми с костите, очите и нервната система.

Израстъците на Шармейн почти изцяло запушват нейния нос, което затруднява дишането ѝ. Друг тумор в устата ѝ, който тя е нарекла “Франк”, ѝ пречи да яде и говори. Голяма буца на крака ѝ ограничава движението. Само няколко крачки причиняват непоносима болка. В същото време тя трябва да пренарежда някои от израстъците, за да може да седне или да уринира.

Жена е претърпяла 24 операции за 10 седмици заради „единствена по рода си“ болест
Израстъците по тялото на Шармейн. Източник: TLC

В пълно отчаяние майката търси помощ от директора на Института Осбърн за глава и шия, д-р Райън Осбърн.

Аз лично никога не съм виждал такъв пациент дори и в учебник. Тя ми се струва единствена по рода си.“, коментира специалистът.

Д-р Озбърн извършва няколко операции в продължение на повече от два месеца, за да се отърве от масите, които покриват кожата на Шармейн. За всеки тумор, който премахва, той отстранява и парчета кожа, което означава, че рискът от инфекция е висок.

Няма да почувствате нищо по време на операцията. Проблемът е, когато се събудите. Ако сваля всичко това, ще бъде все едно някой ви е одрал жив и не мога да ви дам достатъчно болкоуспокояващи, за да се чувствате комфортно. “, предупреждава д-р Озбърн.

Но Шармейн е убедена, че това е единственият изход. Дори, когато се оказа, че тя не може да бъде упоена, тъй като медиците не могат да намерят вена, за да я инжектират, поради голямото количество тумори.

Вместо това на жената ѝ е поставена местна упойка. Това обезболява засегнатата област за около 13 часа престой на операционната маса.

В последствие Д-р Озбърн успява да се отърве от десетки израстъци, включително Франк – големия тумор в устатта ѝ

За период от десет седмици Шармейн претърпява 24 операции, които наброяват общо 60 часа. Коментирайки резултатите тя развълнувано каза: „Животът е 100 процента по-добър за мен. Обичам начина, по който изглеждам сега. Преди не виждах абсолютно нищо. Но сега можете естествено да видите очите ми. Можете да видите носа ми. Можете да видите устата ми. Виждам правилно и най-важното, мога да дишам много по-добре .”

Жена е претърпяла 24 операции за 10 седмици заради „единствена по рода си“ болест

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции