<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=222567" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Феновете на Ц...

Вътрешният министър за Нотариуса: Никога не съм го виждал или разговарял с него (видео)

04 Април 2024
0 517

Този човек не съм го виждал. Никога не съм разговарял с него, по телефон, по приложения, по пощенски гълъби даже“. Това заяви вътрешният министър в оставка Калин Стоянов пред журналисти в парламента относно Мартин Божанов – Нотариуса, предава агенция “Фокус”.

Министърът обаче за пореден път отказа да каже дали Божанов действително е бил сътрудник на МВР.

Кирил Петков поиска да сложим на оперативния щаб на изборите зам.-министър Кирил Ценкин. Тогава аз му казах, че това много трудно може да се случи. Дори е невъзможно, защото винаги назад, а и занапред, ще бъде и е бил главният секретар. Няма как лице, което е част от политическият кабинет, в случая както е зам.-министърът, да бъде ръководител на оперативния щаб за изборите.“, разяснява Стоянов относно разговора си с Кирил Петков.

Вътрешният министър за Нотариуса: Никога не съм го виждал или разговарял с него (видео)
Източник: БТА

Кирил Петков е идвал много пъти в кабинета ми, Борисов – никога. Единственият човек, с когото съм се срещнал и който ме е канил физически да стана министър е Кирил Петков. Мария Габриел не съм я познавал тогава.”, допълни той на въпрос кой го е предложил за министър в кабината “Денков-Габриел.”

Калин Стоянов ще бъде изслушан от депутатите заради дейността на Нотариуса

По думите му никой не е оказвал натиск на Живко Коцев за депозираната му оставка като главен секретар:

“Вчера главният секретар си подаде оставката въз основа на едно от основанията в Закона за МВР, а именно по лично искане и причини. Категорично никакъв натиск няма. Аз днес за първи път чух от премиера Николай Денков, че евентуално е имало някакъв натиск, че те си комуникират заедно.”, каза Стоянов.

Стоянов не пожела да отговори дали е имало обиск в дома на Коцев.

Вътрешният министър за Нотариуса: Никога не съм го виждал или разговарял с него

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции