<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=222734" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГЕРБ ползва п...

Отлъчиха Георги Гвоздейков от ПП

05 Април 2024
0 355

Отлъчиха Георги Гвоздейков от ПП. Министърът на транспорта в оставка и бъдещ такъв в служебния кабинет на Димитър Главчев е изключен от “Продължаваме промяната”. Причината е това, че с решението си да остане в служебното правителство той е нарушил Устава на партията, информира Дневник.

Член. 8.1 гласи, че “членството в партията се прекратява при встъпване без предварително съгласие на Изпълнителния съвет в политическата длъжност на правителство, формирано от друга политическа партия, коалиция или в служебно правителство“.

На заседание от 30 март “Продължаваме промяната – Демократична България” реши да не участва със свои представители в кабинета на Димитър Главчев, като имаше и официална позиция на обединението.

Отлъчиха Георги Гвоздейков от ПП
Снимка: Владимир Шоков/БТА

Георги Гвоздейков е член на “Продължаваме промяната” от самото ѝ начало. Става депутат за първи път в 47-ото Народно събрание. От август 2022 г. до февруари 2023 г. ръководи “България Хели Мед Сървиз”. На 6 юни 2023 г. е избран за министър в кабинета на академик Николай Денков. Той бе и един от 11-те министри, които подадоха заявление, че не желаят да участват в кабинета на Мария Габриел с първия мандат на ГЕРБ-СДС.

Ето кои са лицата зад служебните министри на Главчев (видео)

Отлъчиха Георги Гвоздейков от ПП

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции