<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=222776" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Слон се нахвъ...

Столичен общинар и член на Комисията по безопасност бяга от катастрофа

06 Април 2024
0 167

Столичен общинар и член на Комисията по безопасност на движението бяга от катастрофа и отказва тест с дрегер. Това научаваме от публикация на NOVA. Произшествието е станало снощи на ул. „Драган Цанков” и „Кирил Видински” в София. Ударили са се две коли.

Виновният шофьор е опитал да напусне мястото на катастрофата. Спрян е на няколко пресечки от инцидента. Водачът е общински съветник, член на комисията по безопасност на движението.

Видимо е бил употребил алкохол, но е отказал тест за алкохол и наркотични вещества, допълва медията.

Столичен общинар и член на Комисията по безопасност бяга от катастрофа

Жена катастрофира посред бял ден на бензиностанция – оказа се с 3 промила алкохол в кръвта (видео)

Според информация на 24 часа става дума за общинския съветник Благовест Георгиев.

Столичен общинар и член на Комисията по безопасност бяга от катастрофа
Снимка: Facebook Благовест Георгиев / Blagovest Georgiev

Вчера около 21 ч. в МВР е получен сигнал, че на ул. “Драган Цанков” и ул. “Кирил Видински” в София кола минала в насрещното и се забила в друг автомобил. Цялата дясна страна на едната кола била смазана, но виновният шофьор на другата не спрял. Свидетели го последвали и го видели да паркира автомобила на ул. “Елин Пелин” 28.

Оказало се, че зад волана е бил Благовест Георгиев на 43 г. общински съветник в Столичен общински съвет от коалиция ПП-ДБ и “Спаси София”. Той отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици.

Столичният общински съветник, причинил катастрофата снощи и усъмнил свидетелите, че е употребил алкохол, е член на комисията по транспорт и пътна безопасност.

Той има отказ и през 2007 г., а през 2017 г. е бил установен след употреба на алкохол 0,8 и му е било отнето свидетелството за управление на автомобил за 8 месеца. Тогава му е била наложена и глоба от 700 лв. Задържан е бил в районно управление. Установени били свидетели, които заявяват, че именно Георгиев е управлявал автомобила.

Очакваме този общински съветник да понесе всички законови последствия от неморалното си и безотговорно поведение!

Столичен общинар и член на Комисията по безопасност на движението бяга от катастрофа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции