<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=222788" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ПП поиска ост...

И кметът на София иска оставката на общинаря, блъснал кола и избягал

06 Април 2024
0 398

И кметът на София иска оставката на общинаря, блъснал кола и избягал. Общинският съветник Благовест Георгиев отказал проба за алкохол и наркотици при опит да избяга след катастрофа снощи. По-рано в позиция от “Продължаваме промяната” също поискаха оставката на Георгиев, който е част от групата на формацията в Столичния общински съвет.

ПП поиска оставката на задържания Благовест Георгиев, избягал от катастрофа и отказал тест с дрегер

И кметът на София иска оставката на общинаря, блъснал кола и избягал

Правилата и законите трябва да важат еднакво за всички.

Поведението на Благовест Георгиев, общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, е недопустимо и несъвместимо с нашите ценности и принципи, и в пълно противоречие с поетия от нас ангажимент за безопасност и сигурност в нашия град.

Отговорното поведение изисква едно – оставка“. Това написа Терзиев във фейсбук страницата си.

Столичен общинар и член на Комисията по безопасност бяга от катастрофа

Припомняме, че 43-годишният общински съветник от ПП-ДБ-СС е причинил катастрофа на ул. “Драган Цанков” и ул. “Кирил Видински” в София, след което избягал от местопроизшествието. Действието се развило в петък около 21:00 часа. Свидетели на случилото се последвали извършителя и подали сигнал в полицията. Екипът на МВР открил колата, паркирана на ул. “Елин Пелин”. Водачът отказал проба за алкохол и наркотици.

Задържан е в 4-то РПУ.

Проверка на полицията показва, че той има и предишни нарушения. През 2007 отново отказал да бъде тестван, а през 2017 заради 0,8 промила алкохол в кръвта, му отнемат книжката за 8 месеца и му налагат глоба от 700 лв. Той е и член на комисията по безопасност на движението.

И кметът на София иска оставката на общинаря, блъснал кола и избягал

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции