<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223044" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мотористи се ...

Арестуваха поредните мними полицаи, извършващи телефонни измами

09 Април 2024
0 139

Арестуваха поредните мними полицаи, извършващи телефонни измами. Задържаните двама мъже са привлечени към наказателна отговорност по искане на Софийската районна прокуратура.

Единият на 8 февруари в София се обадил на възрастна жена, представяйки се за служител на Криминална полиция. Той я излъгал, че трябва да съдейства за залавянето на „престъпници“, за което се налага да предаде сумата от 6500 лева. Освен парите, жената дала на все още неизвестен помагач и два златни пръстена.

Излъгаха възрастна двойка със 10 000 лева чрез новата схема на “ало” измамниците

По-късно същия ден измамникът отново се свързал с нея, като ѝ казал, че трябва да предаде още 6500 лева за „залавянето на престъпниците”. Тя изпълнила всичко. Общата имотна вреда, причинена на възрастната жена, е 13 000 лева.

Арестуваха поредните мними полицаи, извършващи телефонни измами

Същият мъж е привлечен към наказателна отговорност и за това, че на 20 март в София, в съучастие с другия задържан (и друго все още неустановено лице), е заблудил мъж, представяйки се за „комисар Николов от ОДМВР“. На потърпевшия е било казано, че съдейства за залавяне на телефонни измамници. За целта той е трябвало да предаде 4000 лева. 

Да станеш муле на измамници без да разбереш (видео)

Вторият задържан е обвинен и за това, че 5 април 2024 г. в София, е държал огнестрелно оръжие, за което нямал разрешение.

Коментарът на “Господарите”

Скъпи приятели, за пореден път призоваваме да бъдете изключително мнителни към обаждания, в които ви искат пари. Този сценарий, е който измамниците се представят за полицаи става все по-известен. 

За съжаление мошениците таргетират възрастни хора, защото те са по-доверчиви. “Ало” измамниците се уязвимостта на възрастните и тяхната ниска информираност.

Затова апелираме всеки, който има възрастен роднина или познат, да го запознае с измамните схеми, за да не се стига до лоши сценарии.

За всякакви измами може да ни сигнализиранете на gospodari.com. Ние ще ви помогнем да разобличите мошениците!

Поредна възрастна жена стана жертва на телефонна измама (видео)

Измамник накара 90-годишна жена да изхвърли 6000 лева през балкона си (видео)

Заловиха мним кръводарител, измамил нуждаеща се жена с 650 лева (видео)

Задържаха “ало”-измамник, “изкарал” десетки хиляди лева

Арестуваха поредните мними полицаи, извършващи телефонни измами

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции