<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223077" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Предадоха на ...

Делото за лабораторията на “Капитан Андреево” ще бъде преразгледано

09 Април 2024
0 82

Делото за лабораторията на “Капитан Андреево” ще бъде преразгледано. Магистратите от Върховния административен съд (ВАС) отмениха като неправилно решението на Административния съд София – град (АССГ), предава NOVA.

ВАС отмени важна заповед относно “Евролаб 2011” и контрола на ГКПП „Капитан Андреево“

Съдиите от Софийския административен съд са обявили за нищожно разпореждането на председателя на БАБХ пробите от плодове и зеленчуци да бъдат изпратени в Централна лаборатория за химични изпитвания и контрол (ЦЛХИК) към БАБХ, считано от 20 май 2022 г. 

Върховните магистрати приемат, че първоинстанционният съд е изяснил спора по същество. Като е събрал необходимите и относими за спорния въпрос доказателства. Но не ги е обсъдил поотделно и в съвкупност. Направеният от АССГ извод за липса на компетентност на органа е необоснован, тъй като не се подкрепя от събраните по делото доказателства. Това е довело и до материална незаконосъобразност на акта.

Делото за лабораторията на &#8220;Капитан Андреево&#8221; ще бъде преразгледано

От ВАС не оспорват компетентността на БАБХ. Представлявана от нейния директор, който е определил Централната лаборатория да проверява пробите за наличие на пестициди. И опасни болести по внасяните плодове и зеленчуци и храни от трети страни.

„Изпълнителният директор на БАБХ е наредил определянето на Централната лаборатория със сертификат № 17 ЛИ от 07 октомври 2021 г., валиден до 31 юли 2024 г. за извършване изпитания на проби за целите на официалния контрол, взети на одобрените гранични контролно пунктове в изпълнение на изискванията на съответните регламенти и решения на ЕС, по отношение на контрола върху вноса на храни от неживотински произход с произход трети страни”, пишат върховните магистрати.

Коментарът на “Господарите”

Припомняме, че “Капитан Андреево” е познато още като “Златният гьол”, защото хиляди камиони преминават без значителна проверка, само срещу определена сума. Нарушения и мафиотски практики бяха открити преди години. Заплахи бяха отправени. Но резултат – няма. Не сме изненадани от премятането на това дело, силно се надяваме обаче то да доведе до реален резултат. Време е! Не искаме храните, които влизат в страната, да бъдат със съмнително качество!

„Газ-мас. Таки-Маки“ и „да знаеш просто“. БАБХ потвърди за запис за предлаган подкуп за „Капитан Андреево“ (аудио)

Христанов: На „Капитан Андреево“ камерите сочат надолу, а кабелите не водят наникъде (видео)

Делото за лабораторията на “Капитан Андреево” ще бъде преразгледано

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Киркорчо

    09 Април 2024

    Бабх сега заедно с ППДБ СА ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ МАФИОТИ И ОТ МАФИЯТА

Реакции