<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223145" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Папата изми к...

Експлозия във ВЕЦ в Италия погуби трима души, издирват други четирима (видео)

10 Април 2024
0 84

100 пожарникари участват в сложна операция по издирването на четирима души, изчезнали след пожар и експлозия във водноелектрическа централа, предава Reuters.

Инцидентът е станал на 60 метра под земята в централата в Бeрги, южно от Болоня. Регионалният началник на пожарната Франческо Нотаро казва пред местните медии, че част от девететажната подземна конструкция се е срутила и е предизвикала пожар, причинявайки наводнения.

Към момента има три жертви и поне четирима души са в неизвестност.

Експлозия във ВЕЦ в Италия погуби трима души, издирват други четирима (видео)
Централата в Берги. Стоп кадър: bTV

Пожар в блок взе жертва и остави 10 семейства без дом в Димитровград (видео)

Експлозията е станала в 15 часа местно време. Служителите са извършвали поддръжка на съоръженията. Централата се намира при язовир Сувиана. Това е един от трите изкуствено създадени водоеми, които осигуряват нужното количество вода за работата на ВЕЦ-а.

На място и в операцията участват екипи на градската спасителна служба, водолази, звена за алпийска речна спелеология, обикновени екипи и експерти топографи. Язовирът или стената му не са засегнати от взрива. Премиерът на Италия Джорджия Мелони казва, че следи ужасните новини и изрази солидарност с жертвите и техните семейства.

Видео: bTV

Експлозия във ВЕЦ в Италия погуби трима души, издирват други четирима (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции