<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223224" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дебора – вра...

Ремонт на улици остави жители на столичен квартал без достъп до домовете им (видео)

11 Април 2024
0 195

Ремонт на улици остави жители на столичен квартал без достъп до домовете им. Живущите изразяват своето възмущение, като заявиха, че по-късно днес ще излязат на протест.

Миналия септември улица “Тодор Джебаров” в квартал “Манастирски ливали” пропадна, след като се срути се укрепваща стена на строеж. Вече седем месеца по-късно тя все още е затворена за движение, а вече не е и единствена.

Изходът към бул. “Тодор Каблешков” също е затворен заради ремонт. Това поставя живущите между тези улици в ситуация, в която не могат да стигнат нормално до домовете си.

Ремонт на улици остави жители на столичен квартал без достъп до домовете им (видео)
Снимка: Скрийншот, видео bTV

Жител на квартала споделя пред bTV, че ул. „Тодор Джебаров“ в момента е единствената за по-нормален достъп до квартала. Тя обаче е отворена само в едната посока, което принуждава хората да обикалят през околовръстния път, за да могат излязат от жилищата си.

Инж. Христо Вълчанов, зам.-кмет по строителството на район „Триадица“ обясни, че се работи по разрешаването на проблема. „Районната администрация изработи проект, с който ул. „Тодор Джебаров“ може да бъде отворена към булеварда. Беше направена среща с районния кмет и главния архитект на София“, заяви той.

Вълчанов поясни, че „ул. „Тодор Джебаров“ ще бъде затворена само временно – за 20 дни. След това ще бъде отворена на ново място, тъй като сега може да е само вход към квартала, но не и изход“.

Жителите на “Манастирски ливади” не се осланят на думите на инженера, затова по-късно през деня ще излязат на протест, за да предявят исканията си – за нормален достъп до домовете си.

Коментарът на “Гопсподарите”

Това далеч не е първият ремонтен абсурд в този столичен квартал:

Спрян строеж в столичен квартал се срути и спря тока на жилищен блок (снимки)

Бетонна блокада запуши паркинг в “Манастирски ливади” заради имотен спор (видео)

Поредна улица в „Манастирски ливади“ в София се оказа частна (видео)

Вижте как се оцелява по улиците на един топ квартал в София с много блокове и никакви тротоари (видео)

Да не говорим за останалата част от София. Виждаме как отново без грам съображение се пренебрегват гражданите и техния “комфорт”, който се изразява в това просто да имат нормален достъп до жилищата си. Независимо дали става дума за частен или общински ремонт – изводът е един и същ. Никой не мисли за последиците за жителите. Няма значение дали могат да стигнат до домовете си, важното е да се отчита дейност. Хората са принудени да извършват нарушения или да удължават пътя си до вкъщи, за да могат изобщо да се приберат. Това е недопустимо! Когато се прави проект за ремонт тези обстоятелства трябва да се предвидят, за да няма подобни последствия! Настояваме исканията на жителите да бъдат чути!

Ремонт на улици остави жители на столичен квартал без достъп до домовете им

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции