<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223246" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Разпространиха фалшива реклама за капки за отслабване с участничка от Hell’s Kitchen (видео)

11 Април 2024
0 428

Разпространиха фалшива реклама за капки за отслабване с участничка от Hell’s Kitchen. За имамата алармира в ефира на NOVA замесената Виктория Зайкова.

Бившата участничка в кулинарното риалити с изненада открива, че лицето и гласът ѝ са използвани за промотиране на продукт за отслабване. Измамниците са използвали т. нар. “deep fake”, за да пресъздадат видео, в което изглежда, че Виктория наистина разказва за чудодейния ефект на лекарството.

Оказва се, че хиляди са се подвели от фалшивата реклама, тъй като самата Зайкова наистина наскоро е свалила килограми. Тя обаче категорично подчертава, че не е приемала въпросните капки.

Разпространиха фалшива реклама за капки за отслабване с участничка от Hell&#8217;s Kitchen (видео)

Зайкова споделя, че е получила множество запитвания относно как се приема продукта, какъв ефект има и т.н. Така установила, че има нещо нередно, тъй като самата тя не притежава бранд за хранителни добавки.

„Изпратиха ми линкове и записи. Но аз не продавам лекарства”, заяви Виктория.

Тя обясни, че нейната промяна е осъществена благодарение на посещения при ендокринолог. “Моят резултат е вследствие на открита хормонална болест, която беше излекувана”, сподели Зайкова.

Виктория сподели, че лекарствата дори са пласирани на висока цена. Тя предупреди хората да не се подвеждат от разпространените видеа, не заради финансова загуба, а заради потенциален отрицателен ефект върху здравето им.

Коментарът на “Господарите”

Фалшивите реклами с публични личности не са новооткритие. Ставали сме свидетели на множество случаи, повечето от които касаят именно лекарствени продукти:

Измамници продават препарати за отслабване с лика на Никол Станкулова (видео)

Замесиха д-р Мирослав Ненков във фалшива реклама на лекарства (видео)

Отново замесиха известен лекар във фалшива реклама за лекарства

Замесиха известни личности във фалшива реклама (видео)

Замесиха и доц. Ангел Кунчев в нова фалшива реклама за чудодейно лекарство (видео)

Измамниците обаче се усъвършенстват все повече и повече, което прави много трудно да се разграничи истината от лъжата.

Затова, скъпи приятели, съветваме ви да не се доверявате на всяка реклама, която виждате в интернет, тъй като няма как да сте сигурни в нейния произход. Особено когато става дума за лекарства, хранителни добавки и тем подобни, които могат да имат пагубен ефект върху здравето ви.

Ако не сте сигурни в някой продукт, първо опитайте да проверите неговата достоверност. В случай, че това е невъзможно, по-добре не го закупувайте! Не ставайте жертва на мошениците с обещания за бързо и лесно отслабване! Такова “чудо” обикновено не съществува, а трябва да бъдат положени множество усилия за постигане на желания резултат!

Разпространиха фалшива реклама за капки за отслабване с участничка от Hell’s Kitchen

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции