<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223335" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Само най-бедн...

Парламентът окончателно одобри великденските добавки за пенсионерите

12 Април 2024
0 356

Парламентът прие днес на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2024 г.

Промените са свързани с изплащането на великденски добавки за пенсионерите с пенсии под линията на бедност. Вносители са Деница Сачева, Йордан Цонев, Теменужка Петкова и Станислав Анастасов от групите на ГЕРБ-СДС и ДПС.

Парламентът окончателно одобри великденските добавки за пенсионерите
Снимка: БТА / istockphoto

Пенсионерите, които продължават да работят, ще получат увеличение на пенсиите (видео)

Според предложението за месец април ще бъде изплатена еднократна сума в размер на 100 лв. на тези, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите за месеца, е в размер до 526 лв. включително. По този начин 534 000 пенсионери ще бъдат подпомогнати за Великденските празници.

Общият размер на предвидената сума е 54 000 000 лв., като тя ще дойде от бюджета на Националния осигурителен институт. От БСП призоваха всички пенсионери да бъдат подпомогнати със 100 лева за най-бедните и 50 лева за тези над линията на бедност. Предложението обаче беше отхвърлено.

Парламентът окончателно одобри великденските добавки за пенсионерите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции