<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223409" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бразилец съд...

Росен Христов, който лично подписа договора с “Боташ”, се уплаши и обяви, че ще съди държавата

12 Април 2024
0 413

Росен Христов, който лично подписа договора с “Боташ”, се уплаши и обяви, че ще съди държавата. Бившият служебен министър на енергетиката Росен Христов заяви, че ако бъде приет докладът на временната парламентарната комисия, проверяваща договора с турската държавна енергийна компания “Боташ”, той е готов да заведе дело срещу държавата в Европейския съд по правата на човека за “политическо преследване”.

Разпространиха споразумението между “Булгаргаз” ЕАД и турската “Боташ”, подписано лично от служебния енергиен министър

Изводът в доклада на временната парламентарна комисия е, че “Булгаргаз” е бил ощетен от договора с “Боташ”, подписан от Христов в началото на 2023 г.

“Това нещо аз ще го спра с всички законови средства. Ще сезирам всички международни институции и всички посолства. Парламентът се използва за политическа платформа за предизборна кампания. Народното събрание няма нито компетенциите, нито правомощията да разследва и да анализира такъв договор без да използва експерти. Правят се политически атаки. Ще съдя всички, които се изказват по въпроса, споменават моето име и са се подписали под доклада”, закани се Христов пред БНР.

300 милиона лева на година и недобри условия за България в споразумението между “Булгаргаз” и “Боташ”

Припомяме, че само преди няколко дни групата “Българските елфи” разпространи споразумението между “Булгаргаз” ЕАД и турската енергийна компания “Боташ”. На предпоследната страница ясно се вижда подписа на бившия енергиен министър Росен Христов:

Росен Христов, който лично подписа договора с &#8220;Боташ&#8221;, се уплаши и обяви, че ще съди държавата
Снимка: Скрийншот, споразумение “Булгаргаз” ЕАД – “Боташ”

Пълния текст на договора можете да видите в долупосочения файл:

Изглежда Христов се притесни какъв може да е отзвукът за него и зае защитна позиция…

Росен Христов, който лично подписа договора с “Боташ”, се уплаши и обяви, че ще съди държавата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции