<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223539" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скоростно пр...

Протест заради осеян с дупки път, за който се плащат винетки (видео)

15 Април 2024
0 120

Протест заради осеян с дупки път, за който се плащат винетки, показва bTV. Проблемният участък е около 5 километра.

Той свързва двете села Дуранкулак и Захари Стояново. Това е един от основните пътища, по който минава тежкотоварният трафик между двата пункта с Румъния в района.

Пътувам по този път вече 20 години. Мога да кажа, че само веднъж са правили рехабилитация. Той е в много лошо състояние, а се налага всекидневно да пътуваме по него.“, обяснява Мария Златева.

Има много движение на камиони. Налага се да се разминаваме, да се изчакваме. Кара се в едното платно заради дупките. Чупим си колите.“, добавя тя.

Протест заради осеян с дупки път, за който се плащат винетки (видео)
Стоп кадър: bTV

Ремонт на улици остави жители на столичен квартал без достъп до домовете им (видео)

Пътят е третокласен, маркировка няма, но за него се плащат винетки.

От миналата година имаме 6 писма, изпратени до Областно пътно управление-Добрич. Отговорите, които получаваме, са уклончиви.“, подчерта кметът на Дуранкулак Веселин Йорданов.

Имаше обещание за март, после за април. Сега имаме за август 2024 година при евентуално проектиране и евентуално финансиране. Размива се работата и не се знае дали ще стане въобще, а пътят се използва ежедневно. Той е най-краткият до областния град.“, допълни кметът.

От АПИ обясняват, че пътят ще бъде ремонтиран след великденските празници.

Коментарът на “Господарите”

Крайно време е драмата с пътищата в България да приключи. Докато други страни строят космодруми и изпращат хора в космоса ние още кърпим асфалт от миналия век.

Държавата ни не упражнява почти никакъв надзор при изпълнението на проектите, а само гледа как да събира повече пари от глоби, данъци и винетки. В същото време фирмите-изпълнители пестят от материали, изяждат средствата по обществените поръчки, а след това плащат мижави неустойки затова, че са си оставили ръцете.

Протест заради осеян с дупки път, за който се плащат винетки (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции