<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223647" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Максималната...

Боят в грузинския парламент продължил и извън залата (видео)

16 Април 2024
0 193

Боят в грузинския парламент продължил и извън залата. Това се вижда на разпространени кадри след зрелищното сбиване между депутати вчера.

В понеделник грузински депутати се сбиха по време на заседание на правната комисия, която гледаше на първо четене закона за чуждестранните агенти.

Боят в грузинския парламент продължил и извън залата (видео)

Законопроектът беше внесен в парламента миналата седмица от грузинския кабинет. Според предложените текстове медиите и неправителствените организации ще трябва да се регистрират, ако получават над 20% от бюджета си от чужбина.

Това е почти същият текст, оттеглен от управляващата “Грузинска мечта” насред улични протести и наричан от противниците му “руския закон” и че отдалечава Грузия (отскоро кандидат за членство) от ЕС. Разликата с миналата версия е само в употребата на фразата “защитаващи интересите на външна сила” вместо “агенти на чуждо влияние”.

Зрелищно сбиване на депутати в парламента в Грузия (видео)

Сблъсъкът започна, след като депутат Александър Елисашвили от опозиционната партия “Граждани” удари по главата секретара на управляващата партия “Грузинска мечта-Демократична Грузия” Мамука Мдинарадзе.

Боят в грузинския парламент продължил и извън залата (видео)

На кадри от парламента, разпространени по-късно, се вижда, че боят, започнал в залата, е продължил и извън нея.

Видео: YouTube / Sky News Australia

Боят в грузинския парламент продължил и извън залата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции