<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223684" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ВКС смята отн...

Полицията в Бургаско ще тества за алкохол с нов уред (видео)

16 Април 2024
0 201

МВР Бургас вече разполага с нов уред, за който се твърди, че отчита с голяма точност наличието на алкохол в кръвта, съобщава NOVA.

Новото устройство ще тества шофьори, които не са съгласни с резултатите, отчетени от дрегера при проверка на пътя. Пробата ще се тълкува като равносилна на кръвна проба и процедурата отнема не повече от 30 минути.

Междувременно от полицията в Бургас отчитат намаляване на случаите на шофьори, заловени да шофират пияни или дрогирани.

Полицията в Бургаско ще тества за алкохол с нов уред (видео)
Източник: NOVA

Ето кой е шофьорът с най-много фалшиви положителни тестове за наркотици у нас (видео)

В началото на март така наречения доказателствен анализатор, който дава възможност на водачите, които не са съгласни с показателите на дрегера, да бъдат повторно тествани. Този уред е по-точен”, обяснява началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Бургас комисар Марин Димитров.

Областната управа в морския град е предоставила на полицията и втори паркинг, където да се съхраняват конфискуваните коли от злоупотребители водачи. Районните управления по Южното Черноморие вече са препълнени с отнети автомобили. Областната дирекция на МВР Бургас е първенец по конфискувани автомобили, особено през летния сезон. Близо 360 досъдебни производства са образувани до момента.

Коментарът на “Господарите”

Въвеждането на новия уред буди редица въпроси, които трябва да бъдат изяснени:

Къде и как е регламентирана употребата му по отношение на настоящата законова уредба? Как се извършва тестването и обработката на резултатите? Какво означава, че те се тълкуват като кръвна проба и ще има ли възможност за лабораторна такава, в случай че шофьорите откажат резултатите и от този уред. Водачите могат ли да откажат да бъдат тествани? МВР тествала ли е машината преди да влезе в употреба? Какъв е шансът за фалшив резултат? Какво се случва ако двата дрегера отчетат различни резултати?

Надяваме се да получим отговор на тези въпроси от МВР.

Полицията в Бургаско ще тества за алкохол с нов уред (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции