<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223691" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Боят в грузин...

Гешев “сам срещу политическия боклук”: От комисията за Нотариуса няма смисъл

16 Април 2024
0 83

Гешев “сам срещу политическия боклук”: От комисията за Нотариуса няма смисъл. Това заяви бившият главен прокурор, който единствен се яви на днешното заседание на Временната комисия за проучване на факти и обстоятелства за кръговете около Мартин Божанов – Нотариуса.

“Дойдох тук само от уважение към институцията, това, което е останало от нея”, поясни Иван Гешев. На заседанието бяха поканени още адвокатите Велимир Атанасов и Емил Писков, както и бившият главен прокурор Сотир Цацаров и изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Но те не се явиха. Това е втора покана за Цацаров и Сарафов, на която не откликват.

Гешев: Нотариуса беше секретен сътрудник на МВР (видео)

Гешев &#8220;сам срещу политическия боклук&#8221;: От комисията за Нотариуса няма смисъл
Снимка: Минко Чернев/БТА (БТ)

Гешев започна с предположение, че може би заседанието не трябва да се води от председателя на комисията Никола Минчев, тъй като Гешев го съди за клевета. Минчев заяви, че не се притеснява и го попита какво му е известно за кръговете на влияние на Божанов по времето, когато той е бил главен прокурор.

Бившият главен прокурор превърна престоя си в комисията в истински моноспектакъл. Той не хвърли никаква светлина върху групата на Божанов. За сметка на това пък използва всяка възможност да обяснява как е щял да арестува Бойко Борисов, но не му стигнало времето. Как лидерът на ГЕРБ се страхувал от “Барселонагейт” и да не бъде санкциониран по “Магнитски”.

“Тъжно е да бъде разследван умрял човек, но е безопасно и за това го правите. Логично е да попитате кой го е убил. Той е, съжалявам да го кажа за покойник – измамник, който си служи с имена”. Това заяви Гешев на въпрос на Маноил Манев от ГЕРБ.

Тайни свидетели твърдят, че Гешев е посещавал клуба на Нотариуса

Още в началото на заседанието Гешев даде да се разбере, че не изпитва никакви симпатии към депутатите и смята, че нямат нито възможности, нито компетентност да разследват групите за влияние в съдебната власт. “Сам срещу политическия боклук”, написа той във Facebook, заедно със снимка от парламента, минути преди началото на заседанието.

Той нахока депутатите, че са съсипали Конституцията и са я направили мръсна дрипа. “Единственият смисъл от днешната седянка е да си направите предизборен пиар и както видях, да се смачкат репутационно определени магистрати. Използваха Ви в ролята на полезните идиоти. Накрая Ви изплюха”, продължи Гешев, предричайки, че в следващия парламент ПП-ДБ ще се молят за някоя троха.

Гешев няколко пъти спомена и убития миналия август Алексей Петров. По негови думи той бил близък с Борисов и с “таткото на Киро, не му знам името”.

Не пропусна и минутка за реклама, като припомни за т.нар. “атентат” срещу него.

“Защо не направите комисията за убийството на Алексей Петров, защото вашето правителство го уби… а за взрива на главен прокурор, пет килограма тротил…ама не ви интересува”, коментира Гешев.

Гешев “сам срещу политическия боклук”: От комисията за Нотариуса няма смисъл

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции