<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223717" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Главчев иска ...

И земеделският министър не се справял със задълженията си – освобождават го

16 Април 2024
0 122

И земеделският министър не се справял със задълженията си – освобождават го. Премиерът Димитър Главчев предлага Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните. Предлага длъжността да заеме Георги Тахов, който в момента е изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие”, информира NOVA.

В предложението си до президента Румен Радев премиерът посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения. Като пример се посочва продължаващото напрежение и недоволството в аграрния сектор. Също липсата на необходимите законодателни и управленски решения с нужната финансова обезпеченост. Става дума за украинската помощ за земеделските стопани за 2024 г. и кампанията по директните плащания, която още не е започнала.

И земеделският министър не се справял със задълженията си – освобождават го
Снимка: Владимир Шоков, БТА/Архив

Георги Тахов е доктор по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка”. Той притежава и магистърски степени по „Счетоводство и контрол” от ВФСИ „Д. А. Ценов”, Свищов, „Право” от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, както и „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред” от Академията на МВР. Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Тахов притежава управленски опит в Националната агенция за приходите.

Борисов разпорежда на Главчев да смени министър (видео)

Ден по-рано служебният премиер поиска и смяната на външния министър Стефан Димитров. За неговия пост предложи заместник-председателя на ГЕРБ Даниел Митов.  

И земеделският министър не се справял със задълженията си – освобождават го
Снимка: Минко Чернев/БТА

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев са назначени двама заместник-министри в две министерства, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Давид Сукалински заема длъжността в Министерството на икономиката и индустрията.

Иван Капитанов е назначен на длъжността заместник-министър на земеделието и храните. От тази позиция са освободени Александър Йоцев и Георги Тошев. Капитанов е бил заместник изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“. В периода между 2017 г. и 2020 г. е заместник-председател на съвета на директорите на „Пристанище Бургас“, а преди това е бил председател на съвета на директорите и член на съвета на директорите на „Пристанище Бургас“. Работил е в Министерството на земеделието и храните и в Министерството на финансите. Магистър е по „Икономика и управление на индустрията“.

С друга заповед на премиера Димитър Главчев за председател на Патентното ведомство е назначена Оля Димитрова. От поста е освободена Владя Борисова.

С друга заповед на служебния премиер Димитър Главчев от днес бяха назначени девет заместник-министри в шест министерства.

И земеделският министър не се справял със задълженията си – освобождават го

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции