<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223750" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рязка промян...

Порои потопиха под вода обикновено сух Дубай (видео)

16 Април 2024
0 905

Порои потопиха под вода обикновено сух Дубай. Проливни дъждове предизвикаха сериозни наводнения в страната във вторник. Пътищата се превърнаха в реки, а придошлите води заляха домове и предприятия, предаде CNN.

Шокиращо видео показва асфалта на международното летище в Дубай. Наскоро то бе обявено за второто най-натоварено летище в света. От кадрите се вижда, че аеропортът е наводнен, а самолети се опитват да навигират. Големите машини приличат повече на лодки, движещи се през наводненото летище.

Само за 12 часа в Дубай са паднали валежи колкото за година.

Шофьори са били принудени да изоставят автомобилите си, тъй като пътищата са се превърнали в реки.

Дубай, подобно на останалата част от Обединените арабски емирства, има горещ и сух климат. Поради това валежите са редки и инфраструктурата не е изградена за справяне с екстремни събития.

Порои потопиха под вода обикновено сух Дубай (видео)

Проливни дъждове като тези ще станат по-чести поради изменението на климата, предизвикано от човека, смятат експерти. Тъй като атмосферата продължава да се затопля, тя е в състояние да попие повече влага като кърпа и след това да я изведе под формата на по-екстремни изблици на наводнения.

Дъждът, който потопи Дубай под водата, се свързва с по-голяма система от бури, пресичаща Арабския полуостров и движеща се през Оманския залив. Същата система носи необичайно влажно време и в близкия Оман и Югоизточен Иран.

Тежките наводнения в Гърция оставиха хиляди без ток и вода (видео)

Порои потопиха под вода обикновено сух Дубай (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции