<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223804" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето какви цел...

“Главчев е послушко на ГЕРБ” – Партии ще внесат вот на недоверие към кабинета (видео)

17 Април 2024
0 152

“Главчев е послушко на ГЕРБ” – Партии ще внесат вот на недоверие към кабинета, ако президентът не смени служебния премиер. Така се изказа лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя заяви в кулоарите на парламента, че заедно с “Възраждане” ще предприемат тази стъпка към служебния кабинет, ако Димитър Главчев остане премиер.

Призив за смяна на служебния министър-председател беше напревен по-рано от левицата, като от политическата сила настояват държавният глава да не одобри и смените на министрите на външните работи и на земеделието.

&#8220;Главчев е послушко на ГЕРБ&#8221; &#8211; Партии ще внесат вот на недоверие към кабинета (видео)

Парламентарен цирк НА ЖИВО: Гласуват оставката на шефа на НЗОК, а той я оттегли

“Г-н президент, не преговаряйте с мафията, не се пазарете за министрите със задкулисието. Със задкулисие и мафия не се преговаря. Просто сменете Главчев. Това е ваше правомощие по новата Конституция – освободете този премиер и изберете друг. Този е доказано партиен кандидат на ГЕРБ. Но, освен това, 48 часа вече е доказан послушко и изпълнител на волята на ГЕРБ и персонално на Бойко Борисов. Какво ни гарантира, че оттук нататък това няма да се случва всеки ден? Нищо не може да ни го гарантира”, заяви лидерът на БСП.

Нинова уточни, че мотивите за искания вот на недоверие ще са нарушаването на Конституцията за принципа на неутралитет на служебното правителство и съмнения за злоупотреби и манипулации на изборите. Под мотивите вече са подписите на представителите на БСП и “Възраждане”.

Интересно е да проследим дали и други политически формации ще се присъединят към тях!

Видео: Facebook / Корнелия Нинова

“Главчев е послушко на ГЕРБ” – Партии ще внесат вот на недоверие към кабинета

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции