<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223856" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От Гинес все ...

Наско Сираков: Вече няма опасност от фалит за Левски (видео)

17 Април 2024
0 168

Наско Сираков: Вече няма опасност от фалит за Левски. Собственикът на Левски гостува в Спортното шоу на Дарик радио. Сираков обясни, че за първи път от поне 10-15 години отборът няма лихвоносни задължения към НАП, пише dsport.bg.

До голяма степен мисля, че опасност от фалит не съществува вече за Левски. Казахме го. Миналата година всеки ден носеше 2500 лева лихва, която се трупаше. Нямаше въпрос на избор. Когато отидохме в НАП, поставиха условието 50 на 50 и за една година да бъде изплатено всичко. След сериозни разговори постигнахме договорката 70 на 30%. Когато го обявихме, бившият изпълнителен директор (б.р. – Ивайло Ивков) каза, че никога не би се съгласил на такова нещо и това ще погуби Левски. Видя се, че не е така, а главницата е погасена“, продължи собственикът на Левски.

Левски се договори със Столична община за изплащането на дълга си (видео)

Наско Сираков: Вече няма опасност от фалит за Левски (видео)

Отборът има задължения към Общината, които също трябва да бъдат изплатени по най-бързия начин, подчерта Сираков.

Това, което гласува СОС, означава 50-60 хиляди лева, които трябва на месец да се плащат към общината за 2-3 години. Можем и по-бързо да ги изплатим. Не искам да обвинявам никой, който е командвал процесите. Смятам, че всеки собственик е правил възможно най-доброто според него Левски да успее. Доколко е успявал, хората могат да преценят сами. Тенденциозно да се натрупват задължения към НАП, мисля че не може да се говори“, допълни той.

Ние за една година сме платили към Агенцията 10.5 милиона текущи и главница. Всички трансфери, които направихме зимата в клуба ще влязат тепърва около 3.8 милиона евро. Много голяма част от парите, които са погасени, са погасени и от европейски мачове, и от феновете, които всеки ден са в клубния магазин. Да, трябваше да направим този напън. На никого не му е приятно да си продава най-добрите играчи. Говорих през последните 7-8 месеца, че най-важният мач на Левски е с НАП. Сега мога да кажа вече, че сме на път да го спечелим“, заяви Сираков.

Собственикът на Левски коментира и слабото представяне на отбора.

Според мен всички трябва да си дават сметка защо се случи игровият срив. Аз не го очаквах. Нашият отбор е с прекалено къса скамейка. Излизайки 4-5 основни играчи от състава, много малка възможност имаш да реагираш. Аз го отдавам най-вече на липсата на основни футболисти. Контузии, от които никога не си застрахован. Не сме очаквали, че двамата ни централни защитници ще се разболеят преди мача във Варна. Ако бяхме в пълен състав, щяхме да изглеждаме по-различно“, добави Сираков.

Сираков подчерта, че не води футболисти, които не са искани от треньора. „Да не си мисли някой, че аз правя селекцията. Финалната дума винаги е била моята. Одобрявал съм всеки трансфер и преди, и сега“, каза още той.

Относно публиката на дербито с ЦСКА Сираков заяви: „Според мен е следствие. Причината е тази война, която се води по нашите стадиони. Превърнахме футбола във война. Клишетата, че футболът е за хората, отдавна не важат. Ние сме категорични, изпратили сме писмо до новоизбрания президент на БФС, че следващите мачове не желаем да има гостуващи привърженици на ЦСКА, когато сме домакини. Още от този сезон“, категоричен бе Сираков.

Наско Сираков: Вече няма опасност от фалит за Левски (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции