<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223871" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Живко Коцев п...

Нападателят на Дебора остава в ареста – съдът отказа да го освободи

17 Април 2024
0 302

Нападателят на Дебора остава в ареста – съдът отказа да го освободи. Районният съд в Пловдив отказа да промени мярката за неотклонение на Георги Георгиев, който е обвинен за тормоза над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора. Съдия Десислава Порязова не удовлетвори искането на защитата на Георгиев делото да бъде прекратено заради пропуски в обвинението.

Нападателят на Дебора остава в ареста &#8211; съдът отказа да го освободи
Снимка: Боян Ботев/БТА

Делото ще тръгне по същество на 31 май, като заседания по него са насрочени за 3, 5 и 26 юни. Георгиев е в ареста от 8 месеца, пише Дневник.

Прокуратурата и адвокатите още не могат да се разберат къде да гледат делото “Дебора”

Процесът беше преместен от Стара Загора в Пловдив с решение на тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС), който определи друг равен по степен и близък съд, тъй като в Стара Загора всички магистрати си направиха отвод и отказват да разглеждат процеса срещу Георги Георгиев.

Нападателят на Дебора остава в ареста &#8211; съдът отказа да го освободи
Дебора в съда в Пловдив. Снимка: “Марица”

По-рано в сряда в съдебната зала се заформи истинска словесна война по време на разпоредителното заседание по делото “Дебора”, предаде „Марица”.

Основният спор бе по въпроса за подсъдимостта и затова кой съд е компетентен да разгледа делото. Този в Пловдив или в Стара Загора.

Адвокатите на подсъдимия Георги Георгиев посочиха, че прокуратурата умишлено е пренебрегнала внесено искане за изменение на мярката на клиента им. Бързала е да внесе делото в съда в Пловдив.

Съдът в Пловдив не е компетентен да се произнася по мярката за неотклонение на Георги. Това, че ВКС е определил делото по същество да се гледа в Пловдив, не означава, че районният съд може да се произнася по искането за промяна в мярката за неотклонение“, подчертават защитниците.

Те поискаха да не се дава ход на делото, а да се прекрати. Да се изпрати в Стара Загора, за да може магистратите там да се произнесат по мярката.

Нападателят на Дебора остава в ареста – съдът отказа да го освободи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции