<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223881" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нападателят ...

Обявиха присъдата на мъжа, намушкал 32-годишния Илиян Илиев заради заря в „Люлин“

17 Април 2024
0 385

Обявиха присъдата на мъжа, намушкал 32-годишния Илиян Илиев заради заря в „Люлин“. Софийски градски съд призна за виновен подсъдимия Ал Газзи за умишлено убийство и му наложи наказание 18 години лишаване от свобода. Това съобщиха от пресцентъра на институцията.

Обвинителният акт е внесен в съда от Софийска градска прокуратура на 27 януари 2023 г. Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на прокуратурата.

Обвиненият в убийството на 32-годишно момче в “Люлин” напада и заплашва други хора (видео)

Подсъдимият е предаден на съд за това, че на 9 януари 2022 г., около 22:40 ч., в гр. София, ж.к. „Люлин“, умишлено умъртвил Илиян Илиев чрез намушкване с нож, проникващо в гръдния кош, засягащо белия дроб и сънната артерия. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалия и по хулигански подбуди.

Ал Газзи е извършил убийството в изпитателния срок на предходното му осъждане.

Обявиха присъдата на мъжа, намушкал 32-годишния Илиян Илиев заради заря в „Люлин“

Полицията привиква близки на убития в “Люлин” заради заря мъж (видео)

Съдът призна подсъдимия за виновен в извършване на престъплението, като прие, че е налице един от двата квалифициращи признака, а именно хулигански подбуди.

Софийски градски съд наложи на подсъдимия наказание лишаване от свобода за срок от 18 години и определи първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Приведе в изпълнение предходната присъда от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – София.

Към полицията са подавани сигнали, че 24-годишният мъж е агресивен още преди да се стигне до фаталния инцидент. Жестокото убийство стана след празненство със заря в чест на новородено дете. Младият мъж беше убит с нож пред очите на свои приятели.

Обявиха присъдата на мъжа, намушкал 32-годишния Илиян Илиев заради заря в „Люлин“

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции