<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223984" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Рашков ...

Марин и Стефан Димитрови са се срещали с Бойко Рашков нееднократно, твърди МВР

18 Април 2024
0 101

Марин и Стефан Димитрови са се срещали с Бойко Рашков нееднократно, твърди МВР. Срещите на заподозрените за корупция с Рашков са ставали в периода от 28 май 2021 г. до 30 март 2022 г. Част от тях са били с продължителност от 10 до 15 минути. Този писмен отговор от МВР прочете пред депутатите от комисията за разследване на корупцията в митниците ръководещият заседанието ѝ Станислав Балабанов от ИТН.

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков е заявил за bTV, че никога не е отричал, че се познава с Димитрови.

По думите му срещите им са били, за да подадат сигнал за поведението на бившия премиер Бойко Борисов по отношение на свидетели в дело за подкуп, в който бил намесен и бившият земеделски министър Мирослав Найденов, и чиито свидетели са били заплашвани с убийство.

Рашков уточни още, че на срещите си с Димитрови е бил информиран и за купуване на гласове. Става дума за изборите от 2021-ва година. По всичките случаи според него са започнали дела.

В края на декември миналата година тогавашният директор на митниците Петя Банкова също е влизала в министерството за двучасова среща с бившия зам.-министър на вътрешните работи Кирил Ценкин“, отговарят още от МВР.

Марин и Стефан Димитрови са се срещали с Бойко Рашков нееднократно, твърди МВР
Снимка: Минко Чернев/БТА

Бойко Рашков като главна мишена по делото за контрабанда без да е обвиняем

Комисията изслуша и бившия заместник на Банкова и настоящ началник на “Митниците” Георги Димов.

Заварих уплашени хора, които гледаха в земята и не вярваха в бъдеще. Дали съм разпоредил проверка за действията – да“, каза той.

Димов каза още, че досега не знае да са получавани сигнали срещу Петя Банкова и Стефан Димитров.

Марин и Стефан Димитрови са се срещали с Бойко Рашков нееднократно, твърди МВР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции