<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=224048" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Робърт де Нир...

Инспекцията по труда е открила над 55 000 нарушения (видео)

19 Април 2024
0 182

Инспекцията по труда е открила над 55 000 нарушения. Проверени са над 11 хиляди предприятия в цялата страна само за първите три месеца, съобщава NOVA.

Инспекцията по труда обяви кои договори за работа са най-сигурни

Инспекция по труда в Бургас е извършила над 3000 проверки през изминалата година. Те са концентрирани в областта на туризма. Там са и голяма част от нарушенията. Това коментира Павлин Васков, директор на местната Инспекция по труда.

Той добави, че доста нарушения има и в сектор „Строителство”. “Той винаги е представлявал голям източник за опасност на работещите. Резонно сме концентрирали усилия и там”, добави той.

Васков уточни, че една част от нередностите са свързани с трудовите правоотношения, както и със здравословните и безопасни условия на труд.

Инспекцията по труда е открила над 55 000 нарушения (видео)
снимка: NOVA

По думите му миналата година инспекцията в Бургас е разследвала 43 случая на трудови злополуки. „Четири от тях са били с летален изход, но не са пряко зависими от естеството на работа – касае се за случаи на инфаркт”, каза още директорът.

Павлин Васков уточни, че процедурата за наемане на работа на непълнолетни не е сложна. „За да издадем разрешение, не изискваме документи, които да бъдат създадени спрямо конкретния случай. Това са документи, които всеки един работодател трябва да има. През изминалата година е поставен абсолютен рекорд по брой на издадени разрешителни. Те са над 4000”, каза Васков.

Силно се надяваме, че от Инспекцията по труда ще затегнат контрола още повече. Необходимо е, тъй като доста работодатели злоупотребяват с работниците си. Укриват данъци, не изплащат извънработни часове и какво ли още не. Време е за промяна, защото България има нужда от спокойна и просперираща работна среда!

Инспекцията по труда е открила над 55 000 нарушения (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции