<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=224160" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 40 г. от подвиг...

Зазидаха с гипсокартон барелеф на писателя Елин Пелин в училище в Пловдив (снимки)

20 Април 2024
0 1613

Зазидаха с гипсокартон барелеф на писателя Елин Пелин в училище в Пловдив. Става дума за училище, което носи името на бележития майстор разказвач. То се намира в район Западен в града Под тепетата.

Еврокомисарят по сближаване и реформи цитира Елин Пелин

Зазидаха с гипсокартон барелеф на писателя Елин Пелин в училище в Пловдив (снимки)

“Така ли ще унищожавате историята, г-да Общинари? Будни граждани се обърнаха към нас с молба дадем гласност на проблема. В училище “Елин Пелин” тече ремонт. Зазидат с гипсокартон барелеф на Елин Пелин. Настояваме безобразието да бъде спряно веднага и да бъде потърсена отговорност за това кощунство!”, пише в групата на “Спаси Пловдив” във Фейсбук.

Зазидаха с гипсокартон барелеф на писателя Елин Пелин в училище в Пловдив (снимки)

“Бюрокрацията и некадърниците съсипаха квартала! Действията ги виждаме и ще бъдем още по-активни хората от квартала, за да се прекрати тази порочна практика”, пише възмутена жителка на района.

“Прекалиха с малоумни изпълнения”, пък казва друга.

Коментарът на “Господарите”

Добре е да има ремонти на остарялата образователна инструктура, разбира се! Децата трябва да се чувстват добре в училище и средата им да бъде безопасна и функционална. Това обаче не бива да става за сметка на културната ни идентичност. Все пак самите деца изучават произведенията на големия български разказвач Елин Пелин… А в следващия момент виждат, че образът му няма абсолютно никакво значение. Урокът, който тук им е даден, е урок по кощунство. Урок по неправилно отношение към паметта.

Надяваме се моментално да се вземат мерки и тази гавра да бъде оправена.

Зазидаха с гипсокартон барелеф на писателя Елин Пелин в училище в Пловдив (снимка)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • ететй

    24 Април 2024

    Ако правят ремонт, да не би да е за да го предпазят.

Покажи всички Скрий

Реакции