<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=224236" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Момиче се пох...

Хора в неравностойно положение трябваше да бъдат пренасяни на ръце заради неработещ от месеци асансьор (видео)

22 Април 2024
0 124

Хора в неравностойно положение трябваше да бъдат пренасяни на ръце заради неработещ от месеци асансьор. За абсурдната случка разказва NOVA.

В края на март месец е било организирано събитие за хора в неравностойно положение в заведение в подлеза на НДК. Единственият асансьор там обаче се оказва незиправен, споделя Анна Йончева от Проект “Различните” деца на България.

Така се налага всички хора в инвалидни колички да бъдат пренесени от доброволци на ръце надолу по стълбите. Вече месец по-късно асансьорът все още е в неизправност.

Хора в неравностойно положение трябваше да бъдат пренасяни на ръце заради неработещ от месеци асансьор (видео)

Йончева разказва, че събитието е планирано месеци напред и Столична община е знаела за неговото съществуване, въпреки това мерки не са взети. “Една от майките, която има дете в инвалидна количка, дойде да провери къде се намира заведението, в което ще празнуваме. Тя ми звънна и каза, че асансьорът не работи. Посъветвах я да сигнализира в съответните институции. Аз пък звъннах в район „Триадица”, които винаги са ни подкрепяли. Казаха ми, че ще поемат ангажимент на фирмата, която поддържа асансьора. В деня на събитието се оказа, че съоръжението не работи”, споделя жената.

Мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си в Благоевград заради нагли съседи (видео)

Тя разказа, че се е наложило дори да молят случайни минувачи, за да пренесат всички в инвалидни колички до заведението. Никой не е отказал, но въпреки това за хората в неравностойно било изключително унизително. Едно момче дори отказало, защото не поискало да бъде съжалявано.

Милева Васева – директор на ОП “Паркове и детски градини” споделя, че асансьорът многократко е бил обект на вандалски прояви. Тя допълни, че той често е неизправен и за това са подавани редица сигнали. Васева казва, че ремонти на съоръжението се правят постоянно, но той отново бива счупен.

Рецидивист открадна пенсията на мъж в неравностойно положение

Коментарът на “Господарите”

Абсурдно, жалко и крайно недопустимо е в центъра на европейска столица, където стотици хиляди души минават дневно, да няма работещо съоръжение за хора в неравностойно положение! Необходимо ли е да се стига до такива унизителни случки, за да се обърне внимание на проблем, който за съжаление не е само на това конкретно място!

Крайно време е България да помисли и за своите по-слаби граждани, както и за улеснения на техния така или иначе тежък живот. Каква е тази държава, в която инвалидите да трябва да са по-самостоятелни и от здравите и прави хора?! Показваме за пореден път що за “пример” сме! Щом с асансьор не става, редно е да се намери друг вариант за спряване с проблема! Начин винаги има! Оправдания много, но действия кога?

Хора в неравностойно положение трябваше да бъдат пренасяни на ръце заради неработещ от месеци асансьор

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции