<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=224253" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж се самоза...

Мъж от Кнежа има разрешително за шофиране без колан, но продължава да бъде глобяван (видео)

22 Април 2024
0 452

Мъж от Кнежа има разрешително за шофиране без колан, но продължава да бъде глобяван. Разрешението получил от тричленна лекарска комисия, но от полицията са категорични, че са спазили буквата на закона, разказва NOVA.

Момиче се похвали, че кара с над 200 км/ч и краката ѝ дори не са на педалите (видео)

Мариан Минков разполага с протокол от медицинска комисия от Многопрофилна болница в Кнежа, защото има заболяване със стент, високо кръвно и диабет. “Това е втори протокол, който ми издават. За първия знаеха всички в Кнежа и не съм имал проблеми. Сега обаче започнаха да ме спират”, разказа Мариан Минков.

По думите му полицаите, които го спрели за проверка наскоро, му написали фиш, макар че показал документа. „С мен бяха внуците ми, които останаха доста стресирани от случващото се”, обясни той.

От ОД на МВР в Плевен обясниха, че направена от тяхна страна проверка по жалба на Минков не било установено превишаване на права от страна на полицаите. Органите на реда препоръчали на мъжа да мине преглед и на ТОЛЕК, където да преценят окончателно дали той може да шофира без колан.

Мъж от Кнежа има разрешително за шофиране без колан, но продължава да бъде глобяван (видео)
снимка: Unsplash/NOVA

Коментарът на “Господарите”

Недопустимо е полицията да не уважава медицински документ, удостоверяващ състояние, което задължава отмяната на носене на колан. Едва ли Мариан по свое желание не иска да слага предпазното средство, но така е безопасно за него. Радваме се, че от полицията искат да вършат коректно работата си, но в този случай прилича на заяждане и фишове с цел кражба на средства. Апелираме КАТ да преразгледа случая и да намери адекватно решение на ситуацията!

Мъж от Кнежа има разрешително за шофиране без колан, но продължава да бъде глобяван (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции