<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=224322" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дейвид Бекъм ...

Спасиха бебе от утробата на жена, убита при удар в Ивицата Газа (видео)

22 Април 2024
0 117

Спасиха бебе от утробата на жена, убита при удар в Ивицата Газа, предаде Reuters. 19 души са загинали при ракетната атака в град Рафах, съобщиха палестински здравни власти. Сред убитите са бременната в 30-та седмица Сабрийн ал Сакани и съпругът ѝ. На фона на трагедията обаче лекари са успели да спасят все още нероденото им бебе.

Момиченцето тежи 1,4 кг и е родено по спешност чрез секцио. Състоянието му е стабилно и постепенно се подобрява, казва Мохамед Салама, лекар, който се грижи за нея. Бебето е поставено в кувьоз, а на гърдите му е залепена лента с надпис „Бебе на мъченици“.

Спасиха бебе от утробата на жена, убита при удар в Ивицата Газа (видео)
Снимка: стопкадър/видео

То ще остане в болница от три до четири седмици.

След това ще видим дали ще замине и къде ще отиде това дете – при семейството, при леля, чичото или баба и дядо. Тук е най-голямата трагедия. Дори това дете да оцелее, то се е родило сираче“, казва още Мохамед Салама.

Майка ѝ е била бременна в седмия месец, когато губи живота си. Сабрийн и нейният съпруг имали още една дъщеричка на име Малак, която също загинала при атаката. По думите на чичото на двете момичета, Малак нямала търпение малката ѝ сестра да се появи на бял свят и дори измислила име на бебето.

Малак се радваше, че ще си има сестра. Дори искаше да я нарече Рух, което на арабски означава „дух“, обяснява чичо им Рами Ал Шейх.

Спасиха бебе от утробата на жена, убита при удар в Ивицата Газа (видео)
Снимка: стопкадър/видео

Израелски удар е отнел живота на още 13 деца от едно семейство. При обстрела са убити и две жени.

Видяхте ли един мъж сред всички тез жертви“ пита палестинецът, чието семейство е избито.

Всички са жени и деца. Цялата ми идентичност е изтрита, заедно с жена ми, децата и всички“, казва той през сълзи.

Над половината от 2,3-милионното население на Газа се струпа в Рафах, търсейки убежище от израелската офанзива, която опустоши голяма част от ивицата Газа през последните шест месеца.

Израел заплашва с наземна офанзива в района, където израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че бойците от въоръжената групировка „Хамас“ трябва да бъдат елиминирани, за да се гарантира победата на Израел във войната.

Президентът Джо Байдън призова Израел да не предприема широкомащабна офанзива в Рафах, за да избегне повече цивилни жертви на палестински граждани.

Палестинските здравни власти казват, че повече от 34 000 души са били убити при нападението на Израел, което започна, след като бойци на „Хамас“ нападнаха Израел на 7 октомври, убивайки около 1200 души и отвличайки други 253.

Палестинското министерство на здравеопазването съобщи в неделя, че израелските военни удари са убили 48 палестинци и са ранили 79 други в Ивицата Газа през последните 24 часа.

Израел атакува Иран (видео)

Палестинската гражданска служба за извънредни ситуации съобщи, че екипи са извадили 60 тела от болницата Насър в Хан Юнис в южната част на анклава, седмици след като силите на израелската армия се оттеглиха от медицинския комплекс.

Спасиха бебе от утробата на жена, убита при удар в Ивицата Газа (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции