<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=224420" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха ж...

Спецов потвърди, че негов служител е подал сигнала срещу Димитър Стоянов

23 Април 2024
0 1063

Шефът на НАП Румен Спецов потвърди, че негов служител е подал сигнала срещу Димитър Стоянов Позицията му беше публикувана на сайта на приходната агенция.

Изпълнителният директор на Националната агенция по приходите Румен Спецов потвърди, че журналистът от BIRD.bg Димитър Стоянов е извадил оръжие и е запшил негов служител.

Атанас Чобанов пред “Господарите” за връзката между ареста на Димитър Стоянов и разкритията за МВР (РЕПОРТАЖ)

В официална позиция Спецов се обявява за нулева толерантност срещу агресията и призовава случаят да не се политизира. Той изразява надежда, че разследването ще установи обективната истина по случая.

По първоначална информация конфликтът е възникнал заради забележка за неправилно паркиране. Стоянов е задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие. Според неговата версия обаче, преди да реагира, е бил атакуван.

Арестуваха журналиста Димитър Стоянов – извадил оръжие пред служител на НАП, след като по-рано е бил нападнат без причина

Самият Димитър Стоянов заяви в совя публикация, че е бил нападнат, защото пазарувал в магазин, който не се харесва на определен човек.

Постът на журналиста е публикуван 40 минути по-късно от часа на разпространеното видео, показващо как вади оръжие. Той е арестуван, докато се опитвал да си извади медицинско свидетелство за нападението в “Пирогов”, сподели колегата му Атанас Чобанов.

По-късно Чобанов уточни и кой е подателят на сигнала срещу Стоянов. Според него той е бивш служител на НАП и МВР и има връзка с настоящия министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Припомяме, че именно Калин Стоянов преди дни заведе дело точно срещу Стоянов и Чобанов:

Калин Стоянов съди разследващи журналисти за десетки хиляди левове

В цялата ситуация около ареста на журналиста има нещо гнило. Разследващата медия BIRD.bg често е обект на SLAPP дела и опити за репресия от различни обществени личности заради работата си. Предстои случката от вчера, довела до задържането на Стоянов да се изясни. Надяваме се истината да излезе наяве по-скоро, а отговорните за нея да понесат последствията!

Очаквайте скоро и интервюто ни с Атанас Чобанов, който разкрива още подробности около ареста на колегата си!

Спецов потвърди, че негов служител е подал сигнала срещу Димитър Стоянов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции