<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=224426" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Невъзможна к...

Шофьор се заби в паркирана кола във врачанско (видео)

23 Април 2024
0 111

Пътен инцидент от Врачанско. Видеокамера засне как шофьор се блъска в паркирал автомобил в село Лиляче, показва NOVA. Пробата за алкохол и наркотици на виновния водач е отрицателна, но според потърпевшите той е бил видимо неадекватен.

Инцидентът се случва в събота – 20 април, малко преди 22 часа. Кадрите са заснети от видеокамерите на семейство Петрови. Ударената кола е тяхната и е била паркирана пред дома им.

Чух силен трясък и видях как на детето ми колата се помества три метра напред.“, разказва Петрана Илиева.

В последствие собственичката на ударената кола повикала полиция.

Колата е моя. Когато излязох заварих на място групата младежи и автомобила, който ме е ударил. В колата бяха шофьорът и неговия спътник. И двамата бяха видимо неадекватни, но най-тежко беше състоянието на водача. По физиономията му личеше Той не знаеше какво се е случило и ме питаше „Какво направих? какво се случи?”. Излезе от автомобила, но трудно се придвижваше, държейки се за него.”, заяви и дъщерята Петранка Петрова, чиято е блъснатата кола.

Шофьор се заби в паркирана кола във врачанско (видео)
Стоп кадър: NOVA

Отнеха колата на шофьор с фалшиво положителна проба за алкохол (видео)

Пред полицаите, пристигнали на мястото на произшествието, водачът обяснил, че е изморен, защото работи в сферата на строителството и цял ден е работил.

Имаше изморен вид. Направихме му тест за алкохол и наркотици, които били отрицателни.”, обяснява младши автоконтрольор в Пътна полиция – Враца Росен Илиев.

Докато униформените претърсват автомобила, младата жена забелязва на земята пликче със съмнително вещество, подобно на чай.

Взех пликчето, попитах полицая това какво е, той каза това е изпушено, ние нищо не можем да направим. Казвам – пуснете кръвен тест. Отговориха, че не може, това не е основание, тестът за наркотици е отрицателен.“, разказва Петя Петрова.

Тъй като и алкохолният тест е отрицателен, санкцията е за несъобразена скорост.

Глобата е 200 лева, има много малко нарушения, които са незначителни и в 90 процента са за неносене на документи.“, коментира Христо Димитров, началник “Пътна полиция” във Враца.

Красимир Костов е един от младежите, които пресичат улицата секунди преди едната кола да удари другата и се отървава по чудо.

Направо се виждаше, че той не е видимо добре.“, твърди той.

Случаят се проверява. Водачът е със солиден стаж зад волана.

Малко странен случай, който се радваме, че не е завършил с пострадали. Надяваме се полицията да установи какво точно се е случило и каква е причината за катастрофата. Съдейки по представената информация шофьорът най-вероятно е заспал на волана.

Шофьор се вряза в паркирана кола във врачанско

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции