<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=224461" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МВР е превиши...

Освободиха от ареста Димитър Стоянов

23 Април 2024
0 225

Освободиха от ареста Димитър Стоянов. Журналистът бе задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие в понеделник вечер. Задържането е след получен сигнал в полицията от граждани, съобщи МВР. Въпросният гражданин е служител на НАП. Случката се разиграва около 18:30 ч. в кв. „Хаджи Димитър“ в София.

Съд разпореди журналистът от Bird.bg да бъде освободен незабавно. Това стана ясно след дело срещу заповедта на МВР за 24-часовото му полицейско задържане. Съдът определи, че тя е била издадена по законосъобразен ред, но разпореди, че след изтичането на 24-те часа, той трябва да бъде пуснат незабавно, информира Сега.

В съдебната зала Димитър Стоянов разказа собствената си версия за случилото се. По думите му той е бил нападнат около 17 ч. в понеделник без причина от непознат мъж. Първо с обидни думи, а след това опитал да удари журналиста. Ситуацията ескалирала, когато мъжът, който се оказал служител на НАП, проявил агресия към съпругата на Димитър Стоянов. Тогава той извадил законно притежавания си пистолет и отправил предупреждение. В залата стана ясно, че на Стоянов са направени тестове за наркотици и алкохол, които са отрицателни. На данъчния служител такива тестове не са били направени.

Освободиха от ареста Димитър Стоянов

От прокуратурата твърдят, че има данни, че Стоянов е хвърлил предмет по служителя на НАП, след това е имало размяна на удари. Малко след това е бил изваден пистолетът, разказва БНТ.

По-рано през деня, МВР разпространи видео от улична камера, на което се вижда скандал, размяна на реплики и вадене на оръжие.

Арестуваха журналиста Димитър Стоянов – извадил оръжие пред служител на НАП, след като по-рано е бил нападнат без причина

Часове преди ареста си, в профила си във Фейсбук Димитър Стоянов е споделил публикация, на която е с драскотини на темето, и дава съвсем друга версия за случилото се.

Той пише: „Дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва. Ако не се уплашиш, ще избяга и после ще те нападне в гръб, ще те издере като гневна жена и ще обясни как ще те убие. А ти дори нямаш идея откъде ти е дошло. Още се чудя провокация ли е или идиот“.

Неговият колега Атанас Чобанов пише във Фейсбук, че Стоянов е бил отведен с патрулка от “Пирогов”.

Отношение по случая взе и изпълнителният директор на НАП Румен Спецов, след като стана ясно, че заплашеният е служител на приходната агенция. “Заставам зад всеки честен и доблестен служител в НАП. Дейността на приходната агенция е част от националната сигурност на страната и е недопустимо служителите ѝ да стават обект на заплахи и агресия. Очаквам от органите по разследването да установят обективната истина по случая“, коментира Спецов и призова този случай да не се политизира.

В цялата ситуация около ареста на журналиста има нещо гнило. Разследващата медия BIRD.bg често е обект на SLAPP дела и опити за репресия от различни обществени личности заради работата си. Предстои случката от вчера, довела до задържането на Стоянов да се изясни. Надяваме се истината да излезе наяве по-скоро, а отговорните за нея да понесат последствията!

Вижте и интервюто ни с Атанас Чобанов, който разкрива още подробности около ареста на колегата си:

Атанас Чобанов пред “Господарите” за връзката между ареста на Димитър Стоянов и разкритията за МВР (РЕПОРТАЖ)

Освободиха от ареста Димитър Стоянов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции