<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=22448" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Юнкер към британските депутати в Европейския парламент: “Защо сте тук?” (ВИДЕО)

28 Юни 2016
0 3193

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер попита британските евродепутати, сред които и Найджъл Фараж, защо присъстват в Европейския парламент. Днес ЕП обсъди на извънредна сесия референдума за излизането на Великобритания от ЕС. 

 

ЧЕРВЕНИЯТ КРЪСТ СЕ ИЗВИНИ ЗА РАСИСТКИ ПОСТЕР

 

 

“Нали вие решихте да излезете от ЕС? Ясно е, че британското решение трябва да се уважи, но трябва да се поемат последиците от Брекзита, както направи лорд Джонатан Хил (британският еврокомисар, който подаде оставка)”, продължи Юнкер. “Искам Дейвид Камерън да остане наш приятел, но нека той ни разясни какво правят неговите сънародници в пленарната зала на ЕП”, заяви още той, цитиран от Novini.bg

 

Юнкер пред законодателите повтори думите си, че Лондон трябва да бързо да предложи план за излизането на Британия от блока. “Не поставям срокове, но казва бързо”, допълни лидерът на ЕК. “Стига сме си играли на котка и мишки, ние сме тези, които трябва да определяме съдбата на ЕС, а не тези в Лондон”, категоричен бе Юнкер. Шефът на ЕК заяви, че е забранил на членовете на органа на изпълнителната власт на 28-те да водят официални разговори с представители на Кралството, докато Лондон не изясни своите позиции.

 

МОМЧЕ ПЛУВА В БАСЕЙН, ПЪЛЕН С БЕЗАЛКОХОЛНО, ЗАРАДИ ИЗВЕСТНОСТ В ИНТЕРНЕТ

 

От сесията на ЕП днес излезе и видео, за което английските медии писаха, че е хванало целувка между Юнкер и Фараж. По-скоро обаче Юнкер се навежда към ухото на британския евродепутат, борил се за референдум за излизане на Великобритания от ЕС, за да му каже нещо. 

 

 

Междувременно мнозинството депутати в Европейския парламент поискаха от британския премиер Дейвид Камерън още днес да задейства процедурата по напусканена Европейския съюз, съобщават световните информационни агенции, цитирани и от News.bg.

 

На извънредна сесия в Брюксел те гласуваха резолюция с 395 гласа “за” и 200 – “против”, която ще бъде представена на срещата на върха на държавните ръководители от ЕС по-късно днес в Брюксел от председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.

 

Премиерът на Великобритания незабавно, още днес или утре да уведоми колегите си в Европейския съвет относно резултата от референдума и да задейства процедурата по оттеглянето, се казва в текста, подготвен от водещите парламентарни групи на Европейската народна партия, Партията на европейските социалисти, Либералите и Зелените. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции