<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=224482" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шофьор се заб...

Шофьор с над 3 промила алкохол удари жена на паркинг в Пловдив (видео)

24 Април 2024
0 236


Жена е с тежки травми след като джип я блъска на паркинг пред ресторант в центъра на Пловдив, предава NOVA. Кадри на свидетели показват как джипът върви назад и блъска друг спрял автомобил като помита и жената, която се оказва затисната.

По думите на свидетелите шофьорът е бил мъртвопиян. Той е отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, а също и да даде кръв за химически анализ. В последствие дрегерът е отчел 3.31 промила алкохол в издишания въздух.

Водачът се оказва известен рокер Иван Райчинов с прякор Иван Капитана, ръководител на един от рокерските клубове в града. Пострадалата жена е настанена в клиниката по „Неврохирургия” в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив.

Шофьор с над 3 промила алкохол удари жена на паркинг в Пловдив (видео)
Стоп кадър: NOVA

Майка ми беше оперирана. Според лекарите интервенцията е била успешна и състоянието ѝ в момента е стабилно. Тя има счупен прешлен, контузии на раменния пояс, мишницата, травми на корема и долната част на гърба и таза, както и контузия на гръдния кош. Според медиците това е средна телесна повреда. Днес имаме среща и със съдебен лекар, който ще опише травмите ѝ.”, разказва синът на пострадалата жена Габриел Карашлиев, който е станал свидетел на случилото се.

Шофьор с над 3 промила алкохол удари жена на паркинг в Пловдив (видео)
Иван Райчинов

Отнеха автомобила на пияния полицай, предизвикал катастрофа във Велико Търново

По думите му семейството му празнувало кръщенето на сина му.

Ние бяхме доста хора. Имаше и доста деца на празника. След края на празненството майка ми беше застанала на задната врата на колата ни и си сменяше обувките. В този момент водачът дава заден ход с мръсна газ и я притиска към вратата, от което са и нейните травми.”, разказа той.

И допълва: „Доколкото видях водачът беше изваден от колата. Беше във видимо нетрезво състояние. На място беше тестван и дрегерът отчете 3,31 промила алкохол. Никога не съм виждал шофьора.”.

Виновникът е задържан, но в последствие съдът го освобождава без да му налага мярка за неотклонение. По думите на адвоката му няма обвинение за ПТП. Пострадалата жена се оплакала, но след посещение в болницата “не е установено нищо“.

Синът на пострадалата споделя, че е предоставил медицинска епикриза на полицията и дал показания по случая.

Коментарът на “Господарите”

Пуснат на свобода след шофиране с 3.3 промила в кръвта и причинена средна телесна повреда. Пореден случай на “добре свършена работа” от страна на полицията, който отново ни показва какво се случва, когато арестуваните имат “гръб”.

Друго обяснение нямаме за абсурдното решение на съда.

Станахме свидетели на друг подобен случай от началото на април, когато общинският съветник в София Благовест Илиев също беше хванат да шофира пиян, след като причини катастрофа и избяга от местопроизшествието. Въпреки това той все още е член на СОС, както и на Транспортната комисия във ведомството.

ПП поиска оставката на задържания Благовест Георгиев, избягал от катастрофа и отказал тест с дрегер

Настояваме за действащи закони и справедливост за всички, а не само “бухалка за вас, а чадър за нас.”

Шофьор с над 3 промила алкохол удари жена на паркинг в Пловдив (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции