<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=224526" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стана ясно с ...

Съдът прекрати делото на Гешев срещу Атанас Славов

24 Април 2024
0 88

Съдът прекрати делото на Гешев срещу Атанас Славов временно, предаде NOVA. На днешното заседание, което бе закрито за журналисти, като свидетел трябваше да се яви и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, но той не дойде.

Припомняме, че бившият главен прокурор Иван Гешев заведе две дела за клевета. Те са срещу бившия правосъден министър Атанас Славов и срещу адвоката и бивш вътрешен министър Емануил Йорданов. Поводът са техни изказвания във връзка с убийството на Мартин Божанов – Нотариуса и замесването на името на самия Гешев. Той е предявил граждански иск за по 20 000 лв. от двамата.

Днес Софийският районен съд прекрати за момента делото за клевета, тъй като Славов има депутатски имунитет. Адвокатът на бившия правосъден министър Златка Стефанова обясни пред медиите, че клиентът ѝ е поискал от съда делото да продължи, но в дейността на Народното събрание не е предвидена възможност за сваляне на депутатски имунитет по дела от частен характер, а само по такива от общ характер. 

Съдът прекрати делото на Гешев срещу Атанас Славов
Снимка: Владимир Шоков/БТА (БТ)

Тя допълни, че Славов не се притеснява от това дело, тъй като думите му относно Иван Гешев са на база изказване на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

Освен Сарафов, който е на командировка в Перник, като свидетел бе призована и съдия Владислава Цариградска. Тя също не се яви.

Тайни свидетели твърдят, че Гешев е посещавал клуба на Нотариуса

„Има информация, потвърдена, че съм проследяван от лица, свързани с Мартин Божанов – Нотариуса. Тя е с гриф „класифицирана информация“, поради това делото беше закрито за журналисти. Толкова за това колко познавам Нотариуса и колко съм свързан с него“, каза Гешев. По думите му НСО са потвърдили конкретната информация. Приложена е и справка на служител на МВР към онзи момент.

Адвокат Стефанова пък коментира, че по делото са постъпили секретни материали от Национална служба „Охрана“ (НСО), както и отговор от Първо Районно управление на МВР в София, че при тях няма информация, подадена от охраната на Иван Гешев, че е следен.

Съдът прекрати делото на Гешев срещу Атанас Славов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции