<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=224570" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 20 години затв...

„Не“ значи „не“, дори да я харесваш (видео)

24 Април 2024
0 9670

2024 е, но за пореден път се налага да обясняваме неща, които трябва да са ясни от поне 100 години.

Насочваме вниманието си към динамиката на отношенията Веси – Емрах Стораро в „Денсинг старс“. Имало е кой да оценява Емрах за прогреса в танците и няма да се намесваме там.

Ние доста често хващаме човешките пропуски в зародиш и от първия епизод забелязахме, че Емрах навлиза в личното пространство на Веси. Тази тенденция се запази през цялото време –  Емрах целуна партньорката си по устните по време на танц и още веднъж при оценяване от журито. От реакциите се вижда, че тя не иска това да се случва. Не знаем какъв точно е случаят, но Емрах очевидно дава зелена светлина на натрапчивите си мисли.

Вижте сега, не сме снежинки, които правят от мухата слон. Но как да ви кажем – момчета, като ги целувате насила те няма магически да преосмислят всичко. Нали, знаем, че точно това момче е от друга култура, ама тука татковците не ни купуват булките…

Продължаваме да живеем с допотопните фрази „да не му стане нещо, че е момченце“, „момчетата са си момчета“, „тормози те, защото те харесва“.  И единственото, което остава като усещане е, че на момчетата и мъжете нещо все им принадлежи и те не са в състояние да изразят емоциите си освен чрез груба сила. Така на практика възпитаваме поредното поколение, което на 25 години разполага с всички блага на света, но не знае как работи той.  

И се налага да обясняваме на  съвременни хора, че просто не се прави така. И че „не“ значи „не“

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • sadyesmaybe

    05 Май 2024

    На 3:23 какво ли казва Виктор 🙄🥊🤷‍♂️

Реакции