<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=224769" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изглежда ГЕР...

Лена Бориславова: Нямаше да правим сглобка с ГЕРБ, ако знаехме, че Пеевски е шефът (видео)

26 Април 2024
0 418

Лена Бориславова: Нямаше да правим сглобка с ГЕРБ, ако знаехме, че Пеевски е шефът. В този дух се изказа пред bTV депутатът от ПП-ДБ.

“Ние влязохме в сглобка с ГЕРБ, но не оценихме колко зависима е от ДПС. Шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски. Дори Христо Иванов, който има голям опит в политиката, е изненадан колко силна е тази зависимост”, коментира Бориславова.

Тя заяви, че “Продължаваме промяната – Демократична България” няма да влиза в контакт и да работи с ДПС след изборите под никаква форма. Това обаче не се отнася за ГЕРБ. Условието обаче е партията на Бойко Борисов да се освободи от всички зависимости от ДПС и да подпише реформите, които коалицията иска да направи.

Лена Бориславова: Нямаше да правим сглобка с ГЕРБ, ако знаехме, че Пеевски е шефът (видео)
Снимка: Скрийншот от видео, bTV

Бориславова добави, че съвместно управление с ГЕРБ е възможно, ако Борисов поеме и спазва ангажимент за независими конкурси за регулаторите и държавните институции.

Тя коментира и думите на Христо Иванов, че ПП-ДБ търси коалиция “Анти-Пеевски”. Значението на това изказване е, че обединението има ясен проект за превръщането на България в европейска държава и ще държи той да се спазва. “Всеки, който е готов да работи за това е добре дошъл, Пеевски вече показа, че не е готов”, допълни Бориславова.

Началникът на кабинета на Кирил Петков като премиер отрече твърденията на Борисов, че ПП-ДБ е в коалиция с „Възраждане“. Тя даде пример, че само през последния месец в Народното събрание има над 10 гласувания на ГЕРБ и „Възраждане“. 

Зависимостта между ГЕРБ и ДПС, за която говори Бориславова, е повече от очевидна. Двете политически формации дори вече не си правят труда да го скрият. Пресен пример, на който се натъкнахме, са идентичните позиции, които споделиха на своите официални страници:

Изглежда ГЕРБ и ДПС използват един и същ PR

Лена Бориславова: Нямаше да правим сглобка с ГЕРБ, ако знаехме, че Пеевски е шефът

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции