<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=224861" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Европейският...

Нов транш от 6 милиарда долара военна помощ за Украйна

26 Април 2024
0 58

Нов транш от 6 милиарда долара военна помощ за Украйна. Това е вторият, обявен от САЩ за тази седмица, след като в сряда бе анонсирана помощ от един милиард долара за Киев.

Тези две суми са част от помощния пакет в размер на 61 милиарда долара за Киев. Той бе окончателно одобрен тази седмица от американския Конгрес. Бе утвърден и с подписа на президента на САЩ Джо Байдън, информира NOVA.

Ако помощта от един милиард долара, която бе одобрена в сряда, ще дойде от складовете на американските въоръжени сили, то обявената в петък ще бъде предоставена чрез сключването на договори с отбранителната индустрия или с партньори. Това означава, че тази помощ ще има нужда от повече време, преди да стигне до бойното поле.

Нов транш от 6 милиарда долара военна помощ за Украйна
Снимка: iStock

Човек на Путин прокле САЩ с гражданска война заради военната помощ за Украйна

Байдън подписа в сряда помощния пакет от 61 милиарда долара за Украйна. Обеща бързо да бъдат изпратени много оръжия на Киев.

Съединените щати са основният поддръжник на Киев във военно отношение. В продължение на близо година и половина обаче Конгресът не беше одобрявал голяма помощ за Украйна – основно заради междупартийни противоречия.

Преди тази седмица Вашингтон тази година беше предоставил помощ на Украйна само веднъж – помощ в размер на 300 милиона долара миналия месец, чието даване стана възможно само благодарение на икономии от страна на Пентагона, отбелязва “Франс прес”.

Нов транш от 6 милиарда долара военна помощ за Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции