<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=224924" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Страхотно пр...

Ученици от Кюстендил украсяват града с хиляди засадени цветя (видео)

28 Април 2024
0 89

Ученици от Селскостопанската гимназия в Кюстендил засадиха хиляди цветя в града, показва репортаж на NOVA.

Заниманията на учениците от Селскостопанската гимназия могат да носят огромна полза за градската среда. Общински съветници купили семена за 180 лева, а от гимназията се отблагодарили – отглеждайки цветя за 14 000 лева.

От седмици насам практическите занимания в селскостопанската гимназия в Кюстендил се провеждат при рязко повишена мотивация. Шансът да виждат цветята си навсякъде в Кюстендил носи радост на всички ученици в специализираното училище.

Ученици от Кюстендил украсяват града с хиляди засадени цветя (видео)
Стоп кадър: NOVA

Шуменски ученици изобретиха чорапи с чип за хора с деменция (видео)

Учениците са много щастливи за тази възможност, искат да покажат това, което знаят и могати са горди със себе си, че са част от една гражданска инициатива.”, казва Зорница Домозетова, директор на Професионална гимназия по селско стопанство Кюстендил.

Учениците разказват, че се чувстват прекрасно, а идеята е страхотна, защото ще облагороди града по красив начин.

Цветята, отгледани от тях, всъщност носят и отличен финансов резултат за община Кюстендил.

„Със 180 лева за семена се изкарват цветя на стойност около 14 хиляди лева пазарна стойност, което има огромна логика. Но освен финансовата логика, най-хубавото е, че децата полагат труда, че сами ги отглеждат.”, каза Огнян Атанасов, кмет на Кюстендил.

Ученици от Кюстендил украсяват града с хиляди засадени цветя (видео)
Стоп кадър: NOVA

Зорница Домозетова добави, че с дейността активират младите земеделци и създадават интерес на младежта към традиционния за региона отрасъл – земеделието.
В гимназията обещават да оцветят Кюстендил с най-различни цветя, за които разбира се собственоръчно ще се грижат учениците от училището.

В името на по-масово производство от общината възнамеряват да закупят и 6 пъти по-голяма парникова конструкция, в която много по-ефективно да се отглеждат цветята на Кюстендил.

Поздравления за усилията и усърдието на учениците! Най-сладко е, когато те се отплащат и младежите могат да се насладят на плодовете на своя труд.

Ученици от Кюстендил украсяват града с хиляди засадени цветя (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции