<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=224986" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Опит за гражд...

Пенсионер от Добрич пострада при опит да се защити от крадец в дома му (видео)

29 Април 2024
0 125

Пенсионер от Добрич пострада при опит да се защити от крадец в дома му. Случаят е от 22 април, разказва NOVA.

Максиран мъж е нахлух в апартамента на възрастен мъж, за да го обере. Той го заплашил с пластмасов пистолет, който пенсионерът успял да избие от ръцете на нападателя, а след това и се защитил с бухалка.

Възрастният мъж успял да го изтръгне пистолета от ръцете му, взел една бухалка и нанесъл няколко удара по извършителя. Крадецът обаче отвърнал на нападението и ударил пострадалия по главата. Взел чанта и портфейл, в които имало общо 750 лева”, съобщи прокурор Даниел Илиев. По негови думи пострадалият пенсионет е без опасност за живота.

Пенсионер от Добрич пострада при опит да се защити от крадец в дома му (видео)

Два дни след нападението 38-годишният крадец е заловен. Той е задържан за срок до 72 часа и привлечен като обвиняем. Установено е, че кражбата е извършена заради хазартна зависимост. Мъжът е похарчил парите в онлайн казино.

По случая работи Районната прокуратура в Добрич. Тя е поискала от Районния съд в Добрич на мъжа да бъде взета постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, като това искане е било уважено.

За престъпленията законът предвижда лишаване на свобода от 3 до 10 години. Но, в случай че медицинската експертиза установи тежка телесна повреда върху възрастния мъж, наказанието може да се повиши от 5 до 15 години затвор.

Коментарът на “Господарите”

Този случай е показателен какъв е мащаба на хазартната зависимост у нас. Хора рискуват свободата си само и само, за да откарднат някой друг лев, който да изиграят веднага. Тъжно е! Още по-тъжно е, че невинни хора като този възрастен мъж, страдат заради проблемите на някой друг! Случаят можеше да се развие много по-лошо, ако той не беше успял да се защити! За крадеца настояваме за най-строгото наказание, което предвижда закона!

16-годишен крадец нападна и обра пенсионер в дома му (видео)

Крадец нападна възрастен мъж за 50 лева (видео)

20-годишен преби възрастен мъж заради пенсията му (видео)

Рецидивист насили и ограби възрастна жена в дома ѝ в Бургас (видео)

Пенсионер от Добрич пострада при опит да се защити от крадец в дома му

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции