<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225002" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заснеха кола ...

Шофьор на автобус в Пловдив нападна контрольори, за да не го хванат в нарушение (видео)

29 Април 2024
0 242

Шофьор на автобус в Пловдив нападна контрольори, за да не го хванат в нарушение. Превозното средство се е движело по линия 21.

Преди месец бяха назначени патрули на МВР, които да обикалят заедно с контрольорите в градския транспорт в града. До тази мярка се прибегна след като се увеличиха случаите на шофьори, които препродават билети за собствена печалба.

Оказва се, че това е и причината агресивен шофьор от Пловдив да изгони пътниците от автобуса и да нападне контрольори, които се качили за проверка.

Става ясно, че той е препродавал стари билети. Установени са общо три нарушения, а мъжът е задържан за срок от 24 часа.

„Крещеше, че не е длъжен да ми дава каквото и да било по време на движение. Всъщност беше спрял на спирката”, разказа пред NOVA Силвия Найденова, контрольор ОКТ-Пловдив.

Шофьор на автобус в Пловдив нападна контрольори, за да не го хванат в нарушение (видео)

Община Пловдив определя поведението на мъжа като недопустимо. Оттам заявиха, че обмислят санкция срещу фирмата превозвач, която може да достигне до 5 000 лв. Общината е категорична, че ще затегне още повече мерките за нерегламентираната продажба на билети.

Множество оплаквания от градския транспорт в Пловдив доведоха до намеса от МВР (видео)

Коментарът на “Господарите”

Проблемът с градския транспорт в Пловдив не е от вчера. Гражданите многократно са сигнализирали, че автобусите пропускат спирки, минават по нови маршрути или дори не се появяват. След 20:00 часа пък е почти невъзможно да се използва градския транспорт, тъй като такъв изобщо не минава.

Дълго време общината си затваря очите за нередностите, които се случват. Ниските заплати в сектора най-вероятно са и причината, поради която шофьорите “прибягват” до измами с билетите. Но това не е причина да проявяват агресия към своите колеги или да се опитват да озбягат от отговорност.

Качеството на градския транспорт в Пловдив определено трябва да се подобри. А мерките за пробажбите на билети да се затегнат. Срамота е във втория по големина град в европейска държава да има подобни случаи!

Шофьор на автобус в Пловдив нападна контрольори, за да не го хванат в нарушение

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции