<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=22503" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Прокурор във Варна оправда брутално убийство на куче, струвало само 100 лева

01 Юли 2016
0 2714

Варненският прокурор Георги Манасиев е прекратил дело за брутално убийство на куче, въпреки доказателствата и експертизите по случая. За това алармира днес евродепутатът Емил Радев, който е автор на член 325 от Наказателния кодекс, визиращ престъпленията срещу животни.

 

През май 2015 година бившият военен Николай Ангелов застрелял от упор в тила кучето Цезар. Домашният любимец бил от породата голдън ретрийвър. Убийството станало на улица „Радецки“ в 7 часа сутринта, докато Ангелов пиел кафе, въоръжен както обикновено с личния с пистолет.

 

Става дума за хладнокръвна екзекуция, категоричен е Радев, тъй като Ангелов първо ритал животното, след това го хванал за главата, обърнал го с гръб към себе си и стрелял през бутилка за минерална вода, която използвал за заглушител.

 

Въпреки ветеринарна експертиза, която потвърждава, че смъртта е настъпила от огнестрелна рана, прокурор Манасиев е на мнение, че деянието не е извършено с жестокост. Съдебномедицинска експертиза пък описва извършителя като избухлив човек, който винаги носи със себе си оръжие. В същото време лабрадорите голдън ретривър са най-добродушните кучета, в това число и към непознати, заради което не стават за пазачи.

 

Делото е прекратено с постановление от 27 април тази година. В мотивите си прокурор Манасиев е записал още, че кучето струва само 100 лева и затова убиецът му не подлежи на наказателна отговорност.

 

Варненският прокурор е преиначил всичко, което се казва в закона, категоричен е Радев. Той е информирал главния прокурор Сотир Цацаров за случая и вследствие на сигнала окръжният прокурор Владимир Чавдаров е отменил постановлението и производството продължава.

Източник: Varnautre.bg

 

Вижте още:

 

ЗАТВОР ЗА МЪЖ, УБИЛ КОТЕ 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции